GasTerra Flames toegelaten tot voorronden Euroleague

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Komend seizoen speelt GasTerra Flames als eerste Nederlandse club in de historie in de voorronden van de Euroleague, de hoogste Europese clubcompetitie.
De ploeg begint daarin naar alle waarschijnlijkheid op dinsdag 21 september met een thuiswedstrijd in Martiniplaza.
Woensdagmiddag werd een vergadering gehouden door de commissie van de Euroleague die onder meer is belast met het toelatingsbeleid tot de voorronde van het Euroleague-toernooi. Daarin strijden jaarlijks de 24 beste clubs om de Europese titel voor clubteams. Reeds 22 ploegen zijn geplaatst voor het hoofdtoernooi. Zestien clubs strijden in de voorronden om de twee resterende tickets. GasTerra Flames is er daar &eacute&eacuten van.
Aan de voorronden doen behalve de Nederlands kampioen ook de kampioenen mee uit vijf andere landen: Nymburk (Tsjechi), Galil Gilboa (Isral), Charleroi (Belgi), Buducnost (Montenegro), Barons (Letland). De overige tien deelnemers zijn: ASVEL Villeurbanne (Frankrijk), Khimki (Rusland), Unics Kazan (Rusland), Hemofarm (Servi), Budivelnyk (Oekrane), Le Mans (Frankrijk), Maroussi (Griekenland), Alba Berlin (Duitsland), Caserta (Itali) en Roanne (Frankrijk).
De voorronden worden overigens in een flink tempo afgewerkt. Van dinsdag 21 september tot en met vrijdag 8 oktober wordt het deelnemersveld binnen zeventien dagen teruggebracht van zestien naar twee teams. De veertien afvallers in de voorronde zijn verzekerd van deelname aan de poulefase van de ULEB Eurocup. Dat is het tweede Europese toernooi, waarin 32 teams verdeeld over acht groepen spelen van november 2010 tot en met januari 2011.
Bekerwinnaar ZZ Leiden speelt in de groepsfase van de FIBA Eurochallenge. Dat is het derde Europese toernooi voor clubteams. De loting voor de diverse toernooien vindt donderdag 8 juli plaats in Barcelona.