Selectie GasTerra Flames compleet met komst van John Turek

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

John Turek heeft vandaag een contract voor &eacute&eacuten seizoen getekend bij landskampioen GasTerra Flames.

Het wordt voor John een weerzien op drie fronten. Hij speelde eerder voor Groningen toen nog uitkomend onder de naam Capitals in het seizoen 2006-2007. In het seizoen 2005-2006 was Marco van den Berg zijn coach bij Almere. John speelde bovendien drie jaar samen met Jason Dourisseau op Nebraska University.

Na het seizoen dat John in Groningen speelde kwam hij achtereenvolgens uit in de sterke competities van Belgi, Polen en afgelopen jaar Duitsland.

In Duitsland, uitkomend voor Phoenix Hagen, was hij het afgelopen seizoen goed voor 12.4 ppg, 6.6 rbg en 1.4 bpg. Hiermee was hij de zesde rebounder en eerste shotblocker van de competitie.

Met name het deelnemen van de Flames aan de voorronden van de Euroleague-competitie en automatische plaatsing voor de EuroCup heeft een belangrijke bijdrage geleverd om voor Groningen te tekenen.

Met de komst van de 27-jarige en 2,05 meter lange powerforward/center heeft GasTerra Flames de selectie voor aankomend seizoen rond.De eerste training van het seizoen 2010-2011is over exact zeven weken, op maandag 16 augustus in Martiniplaza.