GasTerra Flames – WCAA Giants (finale playoffs)

Ruim vierduizend mensen zijn afgekomen op de eerste wedstrijd uit de finale-serie. GasTerra Flames en de WCAA Giants uit Bergen op Zoom zijn de finalisten. In de reguliere competitie als eerste en tweede gefinisht.

Deze eerste finale wedstrijd is de vijfde ontmoeting tussen beide teams waarbij alle vier voorgaande duels door de GasTerra Flames zijn gewonnen. In de reguliere competitie behaalde resultaten doen niet meer ter zake. Het is nu gewoon weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen en extra veel spanning.

Spanning is voelbaar aan het begin van de wedstrijd. GasTerra Flames start zeer slordig en in een paar minuten heeft het al een aantal turnovers. WCAA Giants profiteert hier optimaal van en pakt direct de leiding in de wedstrijd. De bezoekers starten goed en kunnen de voorsprong tot halverwege het kwart vasthouden. Alleen wordt de voorsprong steeds kleiner.

Uitgerekend de uit Bergen op Zoom overgekomen Tim Blue zorgt middels een driepunter voor de aansluiting. Vervolgens brengt hij met twee vrije worpen zijn team aan de leiding. Ondertussen is Matthew Otten naar de bank gehaald wegens het overtreden van een teamregel.

Ik heb Matthew naar de kant gehaald. Na een misser leefde hij weer in zijn eigen wereld en hij heeft een teamregel overtreden. Dat is een doodzonde., aldus Marco van den Berg. Over Aron Roye is de coach ook duidelijk niet te spreken na afloop. Zes turnovers in achttien minuten kan echt niet.

Na de gelijkmaker van Blue is het goede spel van de WCAA Giants uit de eerste vijf minuten verdwenen. GasTerra Flames heeft de spanning van zich af geschud en kijkt niet meer om. Ze lopen snel weg bij de tegenstander. Bergen op Zoom is daarnaast ook aan handen en voeten gebonden. In de rust staan er van de startende vijf spelers drie op drie fouten en een op vier persoonlijke overtredingen.

In het eerste en tweede kwart zijn we te ongeduldig. , vindt Erik Braal.

Het derde kwart is een voortzetting van het tweede kwart en het verschil tussen de teams te groot. Arvin Slagter is de eerste die op 1 minuut voor het eind van dit kwart een driepunter raak mikt. Zijn teamgenoot Defares is de beste man in zijn team deze wedstrijd.

Een tussenstand van 67-41 is genoeg om het laatste kwart tot een formaliteit te bestempelen. Bergen op Zoom wint het kwart met 24-22. Een afgetekende overwinning voor de thuisploeg. Ondanks dat zijn er genoeg aanknopingspunten voor de bezoekers om er een spannende serie van te maken.

Het is maar 1-0 en verder niets. Alleen wel een ruwe kennismaking met de finale. Nu weten we wel dat het team beter kan en zal moeten. Kennelijk hebben wij dit soort wedstrijden nodig om te beseffen dat we beter moeten. Wij zullen een antwoord moeten geven en een snelle switch maken in de komende dagen. , aldus de coach van Bergen op Zoom.

Wij moeten ook beter en kunnen dat ook. Desalniettemin hebben we gewonnen en hoe maakt dan niet zoveel uit, verteld Marco van den Berg.

Komende dinsdag verplaatst het circus zich naar Bergen op Zoom. De geblesseerde Matt Haryasz zal dan nog niet spelen. De verwachtingen zijn dat hij donderdag in wedstrijd drie weer wat minuten zal spelen.