Bergen op Zoom – GasTerra Flames

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Een volledig gevulde sporthal Boulevard vormt het decor voor de tweede finalewedstrijd tussen WCAA Giants en GasTerra Flames. Ruim honderd supporters hebben de moeite genomen om over te komen vanuit Groningen.

Matthew Otten speelt wel mee maar zal woensdag een scan ondergaan in het ziekenhuis vanwege zijn knie.

De toeschouwers zien een wedstrijd die opent met een serie driepunters waarvan Steve Ross de meeste maakt. Daarna ontspint zich een wedstrijd waarbij een aantal maal het gevoel ontstaat dat het net zo gaat verlopen als afgelopen zaterdag.

Zaterdag vertelde Erik Braal dat het beter zou moeten en dat het ook beter kan. Zijn team heeft de boodschap wel verstaan en speelt veel sterker en gecontroleerder. We hebben na de video-analyse ook nog wat aanpassingen gedaan, vertelt Erik Braal.

Al deze aanpassing in combinatie met een grotere werklust brengt WCAA Giants terug tot 23-25 bij het begin van het tweede kwart. Basketball is een sport met runs en Steve Ross zet met een driepunter een run in die zorgt voor een gat van twaalf punten.

Twaalf punten is een redelijk gat en dat hebben de WCAA Giants misschien ook wel een beetje aan zichzelf te danken. Een groot aantal aanvallen worden niet afgerond vanwege een soort van nonchalance.

Na de grote theepauze zet WCAA Giants het mes op de keel bij GasTerra Flames. Een aantal driepunters en de laatste van Kimbrough brengt de stand zelfs gelijk op 49-49. Daar blijft het eerst bij als Dourisseau met een driepunter een kleine 6-0 run inzet. Het geeft wel aan dat WCAA Giants absoluut wil winnen.

Vandaag waren we agressiever en ik heb gezegd dat we moeten knokken tot we er bij neer vallen, verteld Braal.

Steve Ross de beste man aan Groningse zijde met twintig punten. Vooral de timing van zijn schoten is opvallend. Telkens als Bergen op Zoom dichtbij komt is het Steve Ross die een bom door het netje laat glijden. Zo ook bij de stand 61-67 en dan leidt GasTerra Flames vervolgens met negen punten. Daarna zet WCAA Giants voor de laatste maal aan en nadert het tot op vier punten. Het laatste woord is voor de uitblinker van de thuisploeg Jordan Collins.

De tweede helft was finale waardig en daarvoor te onrustig in de aanval. Geduld in je hoofd is het. Te snel willen scoren. Ondanks dat zie ik zeker kansen om het tij te keren, aldus verliezend coach Braal.

Marco van den Berg is duidelijk zichtbaar ontevreden over het gespeelde spel. Ondanks dat staat zijn ploeg wel op 2-0 en daar is die wel tevreden over. De Giants waren beter vandaag. We hebben teveel rebounds weggegeven en we misten leiderschap op het veld. Een overwinning van de Giants zou niet onverdiend zijn. De heftige discussie tussen Robby Bostain en de coach ging ook over het gebrek aan leiderschap op het veld.

Donderdagavond kan GasTerra Flames op matchpoint komen in eigen hal.