GasTerra Flames winnaar NBB Beker 2011!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

De finalisten om het landskampioenschap 2009-2010 staan nu weer tegenover elkaar in een finale. Inzet van de strijd is ditmaal de NBB Beker 2011. In het prachtige topsportcentrum Almere worden beide teams aangemoedigd door een grote groep fanatieke supporters. Heerlijke sfeer en twee aan elkaar gewaagde ploegen.

Marco van den Berg noemde vrijdag de tegenstander zelfs al een titelkandidaat. Zijn eigen formatie heeft een helder doel voor dit seizoen en dat is de dubbel winnen. De ploeg van Wierd Goedee zal dat niet zomaar laten gebeuren.

Een van de topspelers bij WCAA Giants is Tim Blue. Hij neemt zijn team in een heerlijke fase waarin telkens baskets worden uitgewisseld op sleeptouw. Geen gaatje te bespeuren tussen de ploegen. Genieten van mooie scores en onbegrijpelijke turnovers. De intensiteit om te willen winnen voel je en in het tweede kwart gaat WCAA Giants er vandoor.

“We maakten een fantastische run”, aldus Wierd Goedee. De maximale voorsprong bedroeg tien punten en GasTerra Flames weet dus dat het na de rust aan de bak moet. Beide ploegen speelden goed maar vooral GasTerra Flames was niet agressief genoeg.

“Wij speelden gewoon niet agressief genoeg. Matt Bauscher heb ik daarom in gebracht in het derde kwart. Dourisseau verschoof daardoor want Bauscher kan Kimbrough niet verdedigen”, verteld Marco van den Berg.

Bauscher is een van de smaakmakers van het derde kwart. De inhaalrace is gestart en waar in de eerste helft de rebounds eerlijk werden verdeeld vallen ze nu allemaal in de handen van GasTerra Flames. De GasTerra Flames komen nu in de flow en lopen snel in op de WCAA Giants. Matt Bauscher gaat tweemaal inside en doordat die foutief wordt afgestopt mag hij aanleggen vanaf de vrije worplijn. Deze punten samen met een driepunter uit zijn handen brengt GasTerra Flames aan de leiding.

De formatie uit Groningen loopt nu een beetje uit maar als WCAA Giants na enkele minuten in het laatste kwart weer op gelijke hoogte komt neemt de spanning weer toe. Halverwege het kwart is het eigenlijk gespeeld en zal GasTerra Flames de beker gaan winnen.

Entourage en de spanning maakten van de wedstrijd een echte finale.

“Prachtig, de eerste helft was niet zo goed maar super terug gekomen. Ben ik erg trots op”, verteld een blije Aron Roye.

De coach van WCAA Giants is gelaten en accepteert dat GasTerra Flames beter waren. “Balen natuurlijk maar zij hebben verdiend gewonnen. We geven niet thuis met de rebounds in de 2de helft. Jammer maar ben wel trots op onze strijd. Mijn jongens hebben goed gestreden”.

Marco van den Berg mag weer een prijs in zijn kast zetten. De doelstelling voor zijn ploeg is het behalen van de dubbel. Deze prijs is dus de helft maar dat wordt bij de club niet zo ervaren. “We zijn op 15% van onze missie. De beker winnen is leuk maar wij gaan voor het landskampioenschap. Ellis was fenomenaal in het derde kwart en Bauscher bracht de agressiviteit inside na de rust. Het is heel goed voor dit team. Ik denk ook zeker dat onze terugval voorbij is”.

GasTerra Flames wint voor derde keer in de historie de NBB Beker en is dus nu geplaatst voor een Europees toernooi.