Groene Uilen D1 – Celeritudo

Onze Uilen strijden om het kampioenschap tegen Celeritudo

Afgelopen zondag was het de avond van de kraker tussen de Tudo tigers en onze vrouwelijke Uilen. Op een bomvolle en super gezellige tribune zien de vele meegekomen Uiltjes een dames 1 dat goed speelt. De tigers worden in de eerste tien minuten gewoon even een lesje basketball geleerd. Onze dames lopen hun lijnen goed en scoren hierdoor simpel. Mede dankzij een ontketende Tessa belanden we na tien minuten speeltijd aan bij een score van 18-6. Niets aan de hand voor de dames in het groen zo lijkt het.

Het tweede kwart wordt door Super Kay omschreven als, we hadden de wedstrijd moeten winnen in het tweede kwart. De grote voorsprong is inderdaad door onze dames weggegeven door knulligheden en dom balverlies. Toch laten de Uilen zich niet van de wijs brengen en komen de Tigers niet voorbij. Mede dankzij een goed schot van Iris en een mooie break afgemaakt door Tessa. 26-26

Ze hebben zelfs in de catacomben van sporthal Vinkhuizen een elektronisch scorebord gevonden. Kan men op de tribune eindelijk de stand volgen. De handige scheidsrechters vinden het logisch om de thuis score aan de rechterkant te vermelden. Mijn vraag hierop waarom krijg ik het antwoord van ja Tudo scoort ook aan die zijde. Op het wederantwoord van hoe hadden we dat dan gedaan in de eerste helft? is de man me nog steeds een antwoord verschuldig. In de meeste sporten en ook bij bijvoorbeeld MPC Capitals worden thuisscores aan de linkerzijde vermeld. Maar ja de man fluit ook nog eens warrig dus de kans dat die ooit bij MPC Capitals op het scorebord heeft gekeken is gering. Nog een saillant detail zijn de mooie witte tennisschoenen onder een zwarte broek van deze zelfde scheidsrechter.

Het derde kwart is de start van een twintig minuten vol met verbazing , irritatie en bovenal teleurstellend basketball. In het derde kwart nemen de Tigers echt een voorsprong en volgens sommige onder het publiek dankzij de tafel. Ja als Tudo scoorde kregen ze er wel vijf punten bij en de Uilen maar 1, hoorde ik na afloop van de wedstrijden mensen vertellen. Weet niet of het de waarheid is maar goed dat het rommelig verlopen is achter de tafel zal iedereen niet zijn ontgaan. Onze altijd rustige Kay heeft zijn avondje ook gehad. Een memorabel moment waarbij Kay tekeer gaat tegen de scheidsrechter en geen technische fout krijgt. De uitleg over een fout van de scheidsrechter was, ze stond niet stil. De groene coach zijn reactie, vraag die 100 mensen op de tribune maar eens !. Al met al zien we slecht basketball maar Celeritudo maakt vijf punten meer dan onze dames en is het inmiddels 39-34.

Het laatste kwart is pijnlijk verlopen voor dames 1 helaas. Een kwart waarin Emily laat zien dat ze een vrouw met pit is. Ze gaat op de vuist met een tegenstander en krijgt een technische fout uiteindelijk. Het is altijd mooi om te zien dat mensen verborgen talenten hebben. Daarna is de aanval van de Groene Uilen helemaal weg en krijgt Celeritudo het momentum, het blijft een mooie sportkreet. De Uilen worden helemaal opgevreten door de Tudo tigers en bij een einduitslag van 61-47 hebben ze genoeg gehad. Kampioenschapaspiraties zijn eigenlijk wel over voor onze dames helaas.

Maar goed geef niet op! De Tudo tigers moeten nog drie wedstrijden spelen oftewel die dames hebben nog driemaal kansen om te verliezen!