Groene Uilen – GasTerra Flames

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

In een gezellig gevulde Struikhal te Groningen vond maandagavond de derby plaats tussen De Groene Uilen en GasTerra Flames. Een ploeg uit de promotie-divisie tegenover een team spelend in de Dutch Basketball League.

Dat het geen nagelbijter zou worden dat was wel bekend want daarvoor is het verschil in niveau te groot. Maar De Groene Uilen laten wel zien dat ze best goed kunnen basketballen. Voormalig profspelers Sander Roos en Erik Schuur geven het team een duidelijke meerwaarde.

Voor Ivica Skelin was de oefenpartij vooral gericht op conditie verbeteren en bepaalde spelvormen oefenen. Waarbij duidelijk te zien was dat hij doelde op de press. Mede door een lichte blessure van Cashmere Wright mocht Maarten Bouwknecht veel minuten maken.

De jonge speler deed dat verdienstelijk en was samen met Jason Dourisseau een van de topscorers bij GasTerra Flames.

Cashmere Wright zal op de open dag zeer waarschijnlijk gewoon weer spelen. Dit zal nog niet gelden voor Jessey Voorn en Arvin Slagter want die zijn nog wel enkele weken bezig met revalideren.

Via 15-25 in het eerste kwart, 22-43 bij de rust, 32-66 bij de start van het laatste kwart eindigde de wedstrijd bij een score van 44-83.

De laatste oefenwedstrijd tijdens de open dag is tegen het Duitse Bremerhaven.