Hanzevast Capitals – Den Helder Seals

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Na weken van onduidelijkheid is bekend dat Zdravkovic zo spoedig mogelijk onder het mes zal gaan. Dat is de vierde speler die onder het mes gaat en het is zeer twijfelachtig of het team compleet zal zijn bij het begin van de play-offs.

Het wegvallen van de vier spelers zorgt er ook voor dat de zeven overgebleven spelers telkens op hun tandvlees lopen. Grunheid heeft problemen met de knie, Mason is totaal lam geslagen maar toch probeert het team te blijven knokken.

Gevolg is dat het team niet ingespeeld is en regelmatig slecht aan een wedstrijd begint. Vanavond tegen Den Helder Seals is het niet anders. De jonge mannen van Peter van Noord beginnen duidelijk agressiever en dat heeft effect. In korte tijd lopen ze uit tot elf punten en kan Hanzevast Capitals voor de zoveelste keer dit seizoen een inhaalrace starten.

De eerste helft is rommelig en is Den Helder Seals de betere ploeg. Simpel snijden ze door de verdediging van de gastheren heen. Bradshaw, Duffy en Strickland gaan voorop en ondersteund door de Nederlandse spelers. Deze doen het zeker niet onverdienstelijk. Makkelijke scores en de mixed zone voorkomt dat Hanzevast Capitals makkelijk kan scoren. Het hoogtepunt van de eerste twintig minuten is de alley-oop die wordt afgerond J.R. Duffy.

Na vijf minuten in het derde kwart is alle aandacht weer gevestigd op Duffy. Een onbezonnen harde charge op Guido Grunheid levert hem een onsportieve fout op. In de chaos die volgt geeft Duffy een flinke duw aan Jansen. De scheidsrechter geeft hem hiervoor nogmaals een onsportieve fout en Duffy kan richting de kleedkamers.

Duffy reageerde op de verkeerde manier. Spijtig, aldus Van Noord.

Het is de ommekeer in de wedstrijd. Hanzevast Capitals neemt definitief het initiatief over en dat gebeurt onder leiding van Rogier Jansen. Bijna zelfstandig breekt hij de tegenstander en halverwege het laatste kwart is er een gat van elf punten voor de mannen van Claros.

Jansen mag alleen al negentien maal vanaf de vrijeworp-lijn aanleggen. Hij neemt alleen meer vrije worpen dan alle vrije worpen voor Den Helder in totaal. Vijftien vrije worpen voor de gasten en vierenveertig voor Hanzevast Capitals. Schotpercentage vrije worpen is 84,1% en je mag stellen dat de wedstrijd beslist is met vrije worpen.

We hebben gewonnen, maar het was zo verschrikkelijk slecht. Vergelijkbaar met de eerste 20 minuten in Nijmegen. Mason is leeg en normaal gesproken vervangt Jovan hem maar, aldus Claros.

Peter van Noord oppert de stelling dat Frans Harryvan verliefd is op Dane Bradshaw. Een aantal wedstrijden op een rij nu dat Harryvan zo omgaat met Bradshaw. Het Harryvan-effect en ik denk echt dat hij verliefd is op Dane.