Hanzevast Capitals – Hemofarm Stada (Uleb Cup)

Hanzevast Capitals mist nog steeds drie spelers. Rhymer is inmiddels geopereerd en zal waarschijnlijk over drie weken weer op het veld staan. Morales is naar Barcelona gegaan en zal daar geholpen worden aan zijn enkel. Hij zal over een maand weer hersteld moeten zijn.

Hemofarm Stada is een topploeg uit Servië die het momenteel zeer goed doet in de Adriatische competitie.

In Vrsac werd Hanzevast Capitals ruim verslagen en had het team van Pep Claros geen enkele kans. Vandaag is alles anders want inmiddels is Hemofarm geplaatst voor de volgende ronde en Hanzevast Capitals uitgeschakeld.

Een wedstrijd om keizers baard althans voor Hanzevast Capitals. Voor Hemofarm is eindigen als tweede zeer wenselijk.

Als tweede eindigen zal nog een behoorlijke opgave worden voor Hemofarm. In de wedstrijd tegen Hanzevast Capitals laten ze blijken gewoon niet heel veel zin te hebben in de wedstrijd. Voor de thuisploeg is dit dus een kans om de negativiteit van de laatste tijd weg te spoelen.

Snel in het eerste kwart neemt de thuisploeg een voorsprong van 20-11. Langzaam aan komt Hemofarm dichterbij en pas laat in het tweede kwart op voorsprong. In de laatste minuten van het derde kwart begint een run van Hanzevast. Na ruim vier minuten in de laatste periode eindigt de 15-0 run.

Dat is dus de genadeslag voor Hemofarm. Verschil is opgelopen tot 17 punten, 78-61, Opvallende man bij Hemofarm is Jagodnik. Lange kerel, zwaar gespierd, zeer goede schutter, gevaarlijk inside en eindigt met 20 punten.

Gesteund door de enige Amerikaan in de ploeg, Marshall, loopt Hemofarm in op Hanzevast Capitals en wordt het verschil terug gebracht tot 6 punten 86-80. Daar houdt het op en de overwinning is binnen. De tweede Uleb Cup-overwinning is binnen. Claros is tevreden. Zijn ploeg speelde een goede wedstrijd met weer een belangrijke inbreng van Englicky.

Nikolic, de coach van Hemofarm, is zeker niet tevreden. Mijn team speelde erg slecht. We zijn gewoon het betere team maar niet als je zonder concentratie speelt. De meeste spelers die speelden zijn uit de 88-89 generatie.

Volgende week de laatste wedstrijd in en tegen Charleroi. Het team met de beste rebounder uit de competitie in de gelederen: Andre Riddick.