HanzeVast Capitals – Landstede Hammers

De ontmoeting tussen HanzeVast Capitals en Landstede is voor beide partijen belangrijk. De ploeg van Ton Boot kan zich niet nog meer verliespartijen permitteren in de strijd om de tweede plek. Voor het team van Mark van Schutterhoef geldt dat ze nu nog de laatste play-off plek in handen hebben maar de concurrentie steeds groter wordt.

De concurrentie heeft na vanavond de kansen om in te lopen op Landstede. De Zwollenaren worden op de slachtbank gelegd en gaan met overduidelijke cijfers de boot in, 90-60.

Zo slecht als de wedstrijd eindigde voor Landstede zo goed begonnen ze nog wel aan het duel. In de eerste vijf minuten schieten ze alles raak en pakken ze een voorsprong van zeven puntjes (4-11). Na de volgende score gaat het mis voor Zwolle.

Raoul Heinen schiet beide teams op gelijke hoogte (13-13) en dan is het erop en er overheen voor HanzeVast Capitals. In de resterende drie minuten van het kwart wordt er niet meer gescoord door Landstede maar schieten Woods en Hinson nog wel driepunters binnen en eindigt het kwart met zes punten in het voordeel van HanzeVast Capitals.

Het tweede kwart verloopt net zoals de laatste minuten van het vorige kwart. De Groningers blijven scoren en voor Landstede zit de basket potdicht. Hun achterstand loopt zo steeds verder op tot veertien punten in de rust.

Veertien punten is in te halen maar niet als je opgeeft. De coach van Zwolle geeft aan dat zijn team heeft opgegeven in het derde kwart en dat is een kwalijke zaak. In een schuttersfestijn glijdt de ene driepunter na de andere door het netje. Voor Landstede is dit kwart met In totaal 24 punten het meest productief. Helaas voor het team maakt HanzeVast Capitals er dertig. Gevolg is dat ondanks de goede score aan Zwolse zijde het verschil verder is opgelopen naar twintig punten.

Grote man in het schuttersfestijn van in totaal elf driepunters is Raoul Heinen. Hij maakt er vier van de elf en levert zo een grote bijdrage in de overwinning van zijn team. Het ging lekker zoals hij zelf aangaf na afloop. Ondanks zijn magere schotpercentage komt die toch tot negentien puntjes en wordt verkozen tot Man Of The Match.

Coach Ton Boot is best tevreden over Raoul Heinen. Het is niet meer het kleine vogeltje van vroeger alleen bespeurt hij nog wel zwakke plekken bij de speler. Het gebrek aan fysieke risicos durven nemen en zijn defensieve rebounds zijn volgens Boot een paar van die zwakke plekken.

De laatste tien minuten zijn voor de statistieken en HanzeVast Capitals kan het verschil verder opkrikken. Zoals het altijd gaat in een wedstrijd met een grote voorsprong wordt rond drie minuten voor tijd Sjors Poels in gebracht.

Na afloop geeft Ton Boot aan dat er zaken zijn die nog verbetering behoeven ook in een wedstrijd die met een groot verschil wordt gewonnen. Het verschil in rebounds is maar zes en volgens de coach had dit veel groter moeten zijn.

Een prettige constatering na afloop is dat HanzeVast Capitals vooruit gaat en dat is gunstig met het oog op de naderende play-offs.