Hanzevast Capitals – Matrixx Magixx

Zowel Hanzevast Capitals alswel Matrixx Magixx hebben hun laatste wedstrijd gewonnen. Waarbij vooral de ploeg uit Nijmegen opviel met 130 punten. Het toont de aanvallende kracht van de ploeg.

Vanavond laat de ploeg die kracht niet zien want vanaf het begin is het team kansloos. De thuisploeg zet een stevige press neer en dat leidt snel tot een 11-0 run. Antoine Jordan krijgt het op zijn heupen en met twee bommen wordt het gat even verkleind tot vijf punten. Het brengt de thuisploeg niet van slag. Stefan Mladenovic brengt met een driepunter de eindstand van dit kwart op 30-16.

Het tweede kwart is een stuk minder productief. Ondanks de vijftien punten voor de thuisploeg lopen ze toch nog drie puntjes uit. Abernethy heeft zeker kansen om wat te doen voor zijn ploeg maar uit vier vrije worpen haalt die een enkel punt.

Michael Schuurs geeft na afloop aan dat zijn ploeg niet klaar was voor de wedstrijd. De vrije worpen van Abernethy zijn hier misschien een voorbeeld van. Daarnaast heeft Tyler Smith in de eerste helft al zeven turnovers.

Menig supporter die twee weken geleden de thuiswedstrijd tegen MyGuide Amsterdam heeft gezien zal met samen geknepen billen afwachten wat volgt na de pauze. In die wedstrijd was de start ook goed en na de pauze stortte het Spaanse bouwwerk in.

Tegen de Matrixx Magixx verslapt het team niet en onder leiding van Dwayne Archbold loopt het team flink uit. Na vier minuten in het derde kwart is het 52-32. Hanzevast Capitals zet vol in op de press en het gevolg is dat Matrixx Magixx tot viermaal aan toe niet de bal over de middellijn krijgt.

In het vierde kwart probeert Matrixx Magixx de thuisploeg te bestrijden met zijn eigen wapens. Een full court press wordt uitgevoerd maar levert niet het gewenste effect op. Hanzevast Capitals krijgt makkelijke fast-breaks.

Als de wedstrijd gespeeld is krijgen de spelers van Nijmegen meer ruimte en vooral Mohammed maakt hier gebruik van. Hij laat een snoeiharde dunk zien en kan zijn statistieken een beetje opvijzelen.

De laatste zes minuten van de wedstrijd mag Emiliano Morales meedoen. Hij is weer fit genoeg om te spelen maar heeft een grote conditionele achterstand.

We hebben met een hoge intensiteit en focus gespeeld. Maar we moeten er niet te lang bij stil staan. Het is maar een wedstrijd en dinsdag is alweer de volgende. We krijgen langzaam aan meer rotatie. Alleen we hebben nog wel drie mensen volledig uit vorm., aldus coach Pep Claros.

Michael Schuurs is kort in zijn analyse. We waren niet klaar voor de wedstrijd. Dit soort wedstrijden hebben we altijd tegen Groningen. Heel goed of slecht en het is natuurlijk een andere wedstrijd dan die tegen Den Helder