hanzevast capitals – upstairs weert

De vorige thuiswedstrijd was een relatief makkelijke overwinning ondanks dat Hanzevast Capitals een beperkt team heeft. Vooral onder het bord mist het team kracht. Krstanovic vertrokken, Novak wegens prive omstandigheden afwezig. Upstairs Weert is onder de borden ook zeker niet de sterkste ploeg maar heeft wel de beste rebounder in de competitie in het team.

Marcus Jackson is de naam van de stevige speler die vele ballen uit de lucht haalt. Vandaag zullen Conn en Brempong hem uit de wedstrijd moeten houden. Komende maandag zal Hanzevast Capitals met een echt antwoord komen. De geruchten gaan dat het Travis Reed zal zijn en dan krijgt Marcus Jackson stevige concurrentie.

Onder leiding van Steve Ross begint Upstairs Weert goed en pakt snel een kleine voorsprong. Hij is de speler die het team van Marco van den Berg het meeste werk bezorgt. Na twee kwarten heeft die al vijftien punten achter zijn naam. Door zijn scores gaan de teams het tweede kwart beginnen met 19-25 in het voordeel van de bezoekers.

Na die eerste break komt er een wervelend kwart voor de thuisploeg. De achterstand wordt omgezet naar een voorsprong mede dankzij een ontketende Aron Roye. Twee driepunters brengt zijn team in the flow. Jansen en Wittington volgen ook ieder met een bommetje. De jonge Nederlandse spelers van Hanzevast Capitals maken het verschil. Sander de Roos doet met een mooie steal en score ook een duit in het zakje.

Ik ben tevreden over het team maar vooral over de jonge jongens. Zij laten zien dat er meer in dit team zit dan alleen basketball., aldus Marco van den Berg.

Kwartstand is 24-9 en Hanzevast Capitals mag met een stand van 43-34 gaan rusten. Gezien het spel in het tweede kwart ligt er een makkelijke overwinning in het verschiet. De thuisploeg kan het niveau niet volhouden en Omni Smith brengt de ploegen zelfs weer op 52-51. Vanaf dat moment ontstaat er een echt puntje-puntje gevecht die tot diep in het vierde kwart door zal gaan.

Brempong en Roozendaal vermaken het publiek met denderdunks maar komen in het laatste kwart minder in beeld. Breekpunt in de wedstrijd is de loopovertreding van Ross op 1:30 van het eind.

Thomas gaat er vandoor met de bal en gaat de wedstrijd beslissen. Zijn lay-up wordt niet verdedigd en rolt erin. Met een stand van 72-66 en nog maar weinig speeltijd is de overwinning in de zak. Niets is zeker want bij 74-72 verspeeld Wittington de bal. Omni Smith mag het laatste schot nemen en hij kan bepalen wie de punten mee naar huis kan nemen. Hij overweegt voor de driepunter te gaan maar gaat toch inside. De bal rond over de ring maar valt er niet doorheen.

Ik klaag nooit over scheidsrechters maar vanavond! Ze fluiten inconsequent en het was eenrichtingsverkeer tegen ons. Zoals die loopovertreding van Ross. De bal was in de lucht! Ik heb vandaag de beste wedstrijd van mijn ploeg dit seizoen gezien. Ondanks de veranderingen in de goede organisatie in Weert zijn de prestaties nog wel minder. Maar we hebben nog een tweede ronde waarin we veel punten kunnen halen. We hadden de wedstrijd en zeker de tweede helft in handen!,aldus verliezend coach Oliver van Kempen.

Marco van den Berg wil de stelling van zijn collega-coach niet bevestigen. Ik moet daarvoor de band bekijken. Ik ben blij met ons team en zeker ook met deze overwinning. We wisten dat de match-up lastig zou zijn voor ons. Nu zijn we tweede en dat is een mooi uitgangspunt..

Op de vraag of dat Thomas niet meer zou moeten scoren als guard komt het volgende antwoord. Hij kan nog niet alles. Dat is maar goed ook. Als hij ook dat nog eens goed zou kunnen dan speelt hij hier niet meer. Torey is een speler naar mijn hart en een voorbeeld van een topsporter., volgens coach Van den Berg.