Hanzevast Capitals verslaat Upstairs Weert in het laatste kwart

Na twee verloren topwedstrijden is Upstairs Weert een ideale tegenstander om tegen te spelen. Een team met goede Amerikanen maar die allemaal meer dan 30 minuten spelen. Geen rotatie & teamspel en dat verklaart de nederlaag van vanavond.
Rotatie is iets wat Pep Claros al sinds december niet meer heeft. Sinds afgelopen zaterdag heeft hij Niels Meijer en Kit Rhymer weer ter beschikking. Daarnaast hoopt hij vurig op de terugkeer van Zdravkovic en Morales. “Pavel en Niels dat is 190 kilo in de bucket, maar Emi en Kit is gewoon 70 kilo meer. Dat maakt een duidelijk verschil”, aldus Claros.Het verschil tussen de ploegen is in de eerste helft niet heel duidelijk te zien in de stand. Hanzevast Capitals verdedigt agressief maar Upstairs Weert blijft op het vinkentouw. Na het eerste kwart leidt de thuisploeg met 21-12. Dwayne Archbold heeft dan al 10 punten achter zijn naam staan.De grillige en soms egoistisch spelende forward beleeft een zeer goede avond. Hij eindigt de wedstrijd 27 punten, 4 rebounds en 5 steals. Vijfmaal een driepunter en in de driepunters schuilt een groot verschil deze wedstrijd. Upstairs Weert raakt maar 2 uit 17 driepunters.In het tweede bedrijf blijven de teams even ver van elkaar verwijderd maar na de rust loopt het verschil op. Hanzevast Capitals loopt enkele punten uit. Upstairs Weert kan het niet meer volhouden om te blijven scoren tegen de agressief verdedigende tegenstander en valt in het laatste kwart definitief om.Tijdens de laatste periode is de pijp leeg voor de mannen van Van Kempen en gaat de thuisploeg er overheen. Een 33-12 kwartstand zegt genoeg. De ruststand is 37-28 maar de stand over alleen de tweede helft is 60-33.Duidelijke cijfers maar de Amerikanen van Weert laten zien van goede kwaliteit te zijn. McDowell, Coleman en Champion eindigen in de dubbele cijfers.Champion een van de topscorers in de competitie komt niet verder dan een enkel geraakt schot. De overige punten behaald hij middels vrije worpen. Acht vrije worpen voor hem in het tweede kwart. De periode waarin Hanzevast Capitals heel veel moeite heeft gehad met het afstoppen van Upstairs Weert.Rogier Jansen mag weer een duit in het zakje doen voor een diner met het team. Dat is de straf na zijn technische fout. Hij toont zijn frustratie vanwege het wegblijven van een call. Keihard gooit hij de bal tegen de reclameborden en de technische fout volgt. Onderweg richting bank heeft hij nog een discussie met Claros. De coach vraagt hem:”hoe kunnen de scheidsrechters hier geen technische fout voor geven?”.Zoals gebruikelijk voor Olivier van Kempen verschijnt hij niet bij de persconferentie. Pep Claros zegt na afloop:”we kunnen winnen maar niet domineren zonder 10 spelers”.