Hanzevast Capitals – West Brabant Giants

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Inzet van de wedstrijd tussen Hanzevast Capitals en de West-Brabant Giants is plaats drie op de ranglijst. Daarnaast heeft coach Erik Braal in een regionaal dagblad aangegeven het een doel is om het publiek stil te krijgen. Stil is het publiek zeker niet geweest want in de laatste minuten gaan ze zelfs op de banken staan vanwege de spanning.

Het toetje van de avond is de presentatie van de nieuwe hoofdsponsor. GasTerra verbindt zich voor drie jaar aan de club. Samen willen ze duurzaam doorbouwen aan de club. Duurzaamheid en opbouwen zijn de gemeenschappelijke elementen in de visies van beide organisaties. Het team zal vanaf seizoen 2009/2010 doorgaan als de GasTerra Flames.

Het bezoekende team speelt zonder Durelle Brown want die is inmiddels vervangen door Thomas Soltau. In de wandelgangen wordt er gesproken over dat Brown betrokken is geweest bij een vechtpartij in Belgie. Hanzevast Capitals mist Chaz McCrommon vanwege een blessure.

Als toetje wordt er de presentatie van de nieuwe hoofdsponsor geserveerd. GasTerra heeft zich voor de komende drie jaar verbonden aan de club.

De wedstrijd tussen de runner-ups in de vaderlandse competitie is er een om je vingers bij af te likken. Een wedstrijd die eindigt met maar een punt is meestal spannend en vanavond dus ook. Vanaf de eerste minuut zit de sfeer er goed in en merk je dat beide teams echt voor de winst spelen.

Er wordt geknokt en in het begin gewoon hard gespeeld. Patrick Pope is tweemaal ongenadig voor zijn tegenstander en eenmaal wordt het bestraft met een onsportieve fout. Coach Erik Braal windt zich er zo over op dat het hem een technische fout oplevert.

De coach moet zich na vanavond een spiegel voorhouden. Die domme fout kost zes punten en je verliest mee een puntje verschil, aldus coach Braal over zichzelf.

Daarna wordt het allemaal wat minder fysiek en blijft het boeiend. De wedstrijd golft op en neer. Klein verschil en afwisselend een team op voorsprong. Iedereen doet lekker mee en scoort en bij de Giants zijn het vooral Tim Blue en Patrick Pope. Samen zorgen ze voor meer dan de helft van de punten.

Spelers die wat minder meedoen in de punten zijn weer goed in blocks en de rebounds. Brandon Griffin graait 13 ballen uit de lucht en Brempong laat twee blocks achter zijn naam noteren.

Pope was vooral goed in het laatste deel aangezien Thomas hem minder goed verdedigde. Hij liet hem naar zijn rechterhand gaan., volgens Capitals-coach Marco van den Berg.

Tot aan de rust blijft het close en gaat de thuisploeg met een kleine voorsprong rusten. Na de rust wordt het even heel anders. In drie minuten tijd plaatst Hanzevast Capitals een 16-0 run en lijkt het voorbij te zijn voor de West-Brabant Giants. Het gat loopt op richting de zeventien punten zon vier minuten voor het eind van kwart drie.

Daarna komen de mannen uit het zuiden des lands langzaam aan terug. Puntje voor puntje wordt ingelopen op de achterstand en in de laatste minuten wordt de druk voelbaar. De druk van ze gaan nu toch niet verliezen. Een puike prestatie dat het team onder leiding van Pope en Blue Hanzevast Capitals aan het wankelen krijgt.

Aan de vrije worplijn wordt de druk die bij de spelers ligt zichtbaar. Torey Thomas tweemaal mist en ook de schutter Will Wittington raakt er maar een. Samen hadden ze de kans om het af te maken. Dat het nog zover heeft kunnen komen is de schuld van Hanzevast Capitals zelf. Een aantal verkeerde beslissingen, steals en de West-Brabant Giants ruiken het bloed . Het is een topteam met goede spelers want ze ruiken het bloed en pakken je bijna,vindt Marco van den Berg.

Hij geeft als reden voor de fouten aan het eind dat het team erg jong en onervaren is. Dit soort situaties kennen ze nog niet en dat leren ze nu.

Coach Braal is trots op zijn team. Ze hebben zich terug geknokt maar uiteindelijk komen we net iets te kort. Het komt mede omdat we teveel vrije worpen tegen hebben gekregen. Defensief gaat het ook nog niet zoals het moet, het is onze achilleshiel.

Marco van den Berg zijn analyse over de afgelopen wedstrijden is simpel maar met een knipoog . We speelden zonder Chaz en winnen de wedstrijden.