heren eerste divisie : BS Leiden – Tonego ’65

Overladen worden met complimenten, goed spelen een nieuwe speler die zich al in de “eerste de beste” wedstrijd bewijst maar toch zonder punten naar huis. Zuur maar waar.
Tonego liet zich in Leiden van zijn beste kant zien en begon goed aan de wedstrijd, het nam brutaal een voorsprong. Er werd met inzet en beleving gespeeld maar de koploper liet al gauw zien dat het niet voor niets ongeslagen boven aan staat. Steeds als het erop leek dat de Haaksbergenaren de voorsprong konden gaan uitbouwen viel er een driepunter uit de Leidselucht en kon Tonego opnieuw beginnen. Een bijkomend probleem waren de twee nieuwe aanwinsten aan de kant van de Leidenaren, inside waren deze reuzendoders, die hun sporen in de eredivisie en promotiedivisie verdiend hebben, niet te stoppen. Het eerste kwart werd uiteindelijk met 20-15 verloren. Het tweede kwart liet hetzelfde spelbeeld zien. Een Tonego dat zich langszij knokt en dan getrakteerd wordt op weer een aantal drietjes uit het Leidse kamp. Het tweede kwart werd wederom nipt aan de Leidenaren gelaten 22-20 wat resulteerde in een ruststand van 42-35. In het 3e gedeelte van de wedstrijd bleef Tonego goed partij geven. Langzaam kroop het dichter naar de tegenstander toe maar Leiden wist de aanval wederom goed te pareren. Wederom liep het in het laatste gedeelte van het kwart weg.
Het vierde kwart begon met een 67-55 achterstand voor Tonego. Nog een keer gaven de Haaksbergenaren gas en brachten het verschil terug naar 7 punten. Daarna was de koek echter op. De koploper had meer mogelijkheden in de aanval en buitte deze maximaal uit. Uiteindelijk behaalde BS Leiden een 89-70 overwinning.