Hoofddorp – JRC Boxtel

In de laatste wedstrijd van het jaar moesten de dames van JRC naar het goed draaiende Hoofddorp. Ingeschat wordt dat het een zware wedstrijd gaat worden, waarin we zeer goed moeten spelen om mee te doen om de winst. Het eerste kwart wordt verdedigend goed begonnen. Positioneel staan we goed, en Hoofddorp levert een aantal maal de bal in. Echter aanvallend weten we hiermee niet zo veel te doen. De transitie is vaak rommelig. Hoofddorp houdt met fysiek verdedigen de bucket dicht en schoten van buitenaf vallen niet. Echter doordat Hoofddorp niet aan scoren toe komt blijven de ploegen dicht bij elkaar. 12 – 9 Vol goede moed wordt aan het tweede kwart begonnen. Echter waar in het eerste kwart de verdediging nog goed georganiseerd was, kunnen we dit tot halverwege het kwart volhouden. Hoofddorp heeft nu definitief het netje gevonden. JRC mist te veel vrije worpen om in de buurt te blijven. 35 – 21 Na de rust begon Hoofddorp met een zone press. Het grootste probleem tegen de press was niet dat we er niet uit kwamen. Met geduld en positioneel goed spel werd de press gemakkelijk gebroken. Maar in de 2 tegen 1 situatie nadat de press goed gebroken wordt is de afwerking niet zorgvuldig genoeg. Tegen de press weten we te scoren, maar we kunnen het niet afstraffen. Hoofddorp blijft onder aanvoering van een aantal junioren scoren. 58 – 38 Na drie kwarten is de achterstand 20 punten en binnen het team is niet het geloof dat we nog terug in de wedstrijd kunnen komen. Het vierde kwart wordt het daarom nog wel geprobeerd maar zonder veel overtuiging. Hoofddorp gelooft het ook wel, maar weet ondertussen de ring nog wel te vinden. Uitslag 77 – 48 Scores JRC: