In laatste kwart schudt Donar tegenstander toch van zich af

Vorige week won Donar uiteindelijk vrij eenvoudig van Den Bosch en ook dit weekend was het weer een winst tegen Weert. Een wedstrijd tegen Apollo Amsterdam zou normaliter geen zware kost moeten zijn voor de mannen van Donar. Maar de gasten uit de hoofdstad gaan fris en agressief van start.

Donar heeft in eerdere wedstrijden wel vaker laten zien moeite te hebben met een zone-verdediging. Het is een eenvoudiger uit te voeren defensie en kan soms helpen. Apollo speelt in grote delen van de game in deze vorm van defensie en zeker in het 1e kwart helpt het de bezoekers. Daarnaast gaat het team hard en vaak naar de basket. Zo loopt het team uit van 6-7 naar 8-21 na ruim 8 minuten spelen. Een voorsprong van Apollo Amsterdam die op dat moment meer dan verdiend is. De lachende gezichten bij Apollo laten zien dat de sfeer in het team wel snor zit.

Donar kan in de laatste minuten nog een beetje wat rechtzetten. Maar op voorsprong komt het niet meer. Meest opvallend is dan Damjan Rudez. De Kroaat wordt geblockt en vervolgens een turnover. Zijn spel vanavond is eigenlijk pover. Zijn passes zien er fraai uit en zijn technisch echt goed. Maar voor een speler van zijn kaliber is na 18 minuten spelen tegen Apollo en dan 4 schoten, 0 punten en 1 rebound ronduit teleurstellend.

Uiteindelijk staat er na tien minuten speeltijd een 17-23 voorsprong voor Apollo Amsterdam op het bord. Na de korte onderbreking zet Donar het een beetje recht en trekt de game naar zich toe. Niet op overtuigende wijze maar wel effectief. Amsterdam is wat ongelukkig na een harde charge op Rebergen en later in de afronding van schoten. Waar in het eerste kwart de ballen als rijpe appelen door het netje vielen lukt dat nu wat minder. Na ruim 4 minuten is het 28-28 en vanaf daar is het Donar dat leidt.

Bij de rust is het 38-34 voor Donar wat rebounded zijn tegenstander de baas is. Qua teamspel is Amsterdam beter. Topscorers zijn dan bij Amsterdam de terug gekeerde Weijs en Versteeg. Donar heeft met Ogungbemi-Jackson ook een productieve speler met eveneens 12 punten.

Na de lange break neemt Donar een klein beetje afstand van Apollo Amsterdam maar komt het met maar tien puntjes nooit helemaal weg. De center Berend Weijs van de bezoekers blockt fraai James. Will Moreton is het met een driepunter die Donar nog helpt en dan is het met 53-43 na drie kwarten nog niet gedaan met het verzet van Apollo Amsterdam.

In dat laatste kwart doet Apollo Amsterdam nog even een poging om echt terug te komen maar het lukt niet meer. De ballen vallen niet maar mede ook door slechte keuzes. Bottelier valt in dat opzicht negatief op. Een aantal goede drives maar op een te moeilijke manier proberen af te maken.

De speeltijd van Agasi is opvallend in de laatste minuten vooral omdat die gewoon lekker speelt. Pakt een paar rebounds en maakt een fraaie score. Helaas kan die zich wel aanmelden voor een strafkamp vrije worpen schieten. Nul uit vier vrije worpen mag op dit niveau niet. Als er nog vier minuten te gaan zijn schiet Moreton tweemaal een bommetje binnen en is het 69-50. De boeken kunnen dicht want de race is gelopen.

Williams sluit af met een driepunter en bepaalt zo de eindscore bij 73-55. Opvallend is dat Berend Weijs met nog 37 seconden te gaan een onbegrijpelijke overtreding maakt op Agasi. Het lijkt een soort van greep om zijn nek. De scheidsrechters zetten de onsportieve fout na beraad om naar een diskwalificerende fout en de center mag dus vertrekken. Daarnaast volgt er sowieso een wedstrijd schorsing. Samen met Versteeg is hij erg productief voor team dus dat is een aderlating.

Versteeg eindigt met 18 puntjes en Ogungbemi-Jackson mag 15 punten noteren. Donar heeft het verschil vooral ook gemaakt op de rebounds want die score valt met 50-31 ruim in het voordeel van de thuisploeg.

Een dag rust en dan op naar de derby van het noorden in en tegen Leeuwarden.