Black Eagles – EBBC

Black Eagles stond voorafgaande de wedstrijd keurig op een 2e plaats en EBBC stond ook 2e maar dan van onderen. Toch zegt de stand momenteel helemaal niets. EBBC heeft de voorgaande 4 duels met vijf of minder punten verloren of gewonnen. In een zeer goed gevulde en sfeervolle Hazelaar namen de Eagles het heft direct in handen. Met fris en gedurfd basketball werd de zone verdediging goed en weloverwogen aangevallen. Toch liet EBBC zich niet gekmaken. De guard bleven goed penetreren en EBBC kwam snel terug in de wedstrijd en nam een voorsprong bij rust 41-43. De 2e helft bleef de score gelijkopgaan en beide teams konden niet weglopen. EBBC was koeler in de slotfase en doortastender in de rebound zodat EBBC meerdere 2e kansen kreeg. De punten gingen mee naar Den Bosch en voor de tweede maal achter elkaar verliest de promovendus.