BS Leiden – Binnenland

Coach Bert Soetekouw zal met afschuw hebben gekeken naar de eindfase van de eerste helft en de derde periode. Zijn ploeg speelde vanaf het begin van de wedstrijd fris en vol goede moed. Het nam zelfs een voorsprong aan het begin van de 2e periode 23-25. Vervolgens schakelde Leiden over op een fellere verdedigingsvorm en kon de coach van Binnenland niet meer ingrijpen tot aan de rust. De time-outs waren op en Binnenland stond binnen drie minuten een 14-0 run toe. De derde periode lukte niets meer bij de bezoekers en leek het verschil gigantische vormen aan te nemen 62-31. Gelukkig hervond Binnenland zich en ging het alles of niks spelen. De schade bleef beperkt en er werd zelfs gehakt gemaakt van de Leidse slappe instelling in de 4e periode. Door een 0-8 run werd het verschil 79-55. De punten bleven voor de derde maal dit seizoen in de Vijf Meihal, De complimenten gingen mee naar Barendrecht. Binnenland hoopt deze week eindelijk met 10 spelers te gaan trainen, zodat er meer aandacht aan het teamspel gegeven kan worden.