jongens junioren : EBBC – Rotterdam Basketball 75-32

Wat is er in Den Bosch gebeurd met Rotterdam Basketball? Was het de zone verdediging van de thuisploeg? Vragen te over na een nederlaag van 40 punten. De nederlaag op zich is nog niet eens onverklaarbaar aangezien EBBC gewoon een goede ploeg heeft die ruim in de subtop staat. Wel is de vraag aan de orde waarom Rotterdam slechts 5 punten in 2 perioden scoort. Dan win je geen wedstrijden. Het was de eerste helft al gespeeld. Via een ruststand van 45-12 kwam EBBC uit op 54-15 en 75-32. Alleen de laatste periode bleef Rotterdam bij (19-17). Niemand aan Rotterdamse zijde kwam boven de tien punten grens. Bob de Graaf werd ‘topscorer’ met 9 punten. EBBC stijgt door de overwinning naar de zesde plaats maar met één wedstrijd minder gespeeld.
De wedstrijd tegen Mosquito’s zal worden overgespeeld. Bij winst stijgt EBBC naar de gedeelde 2e plaats met Eiffel Towers en Rijnmond Basketball.
Rotterdam speelt over twee weken tegen Binnenland. Wellicht komen dan na 280 minuten basketball de eerste winstpunten voor de academy.