jongens junioren : Landstede – Demon 56-63

Demon kon na het debacle van afgelopen weekend (wedstrijd niet doorgegaan) de draad weer oppakken in de lastige uitwedstrijd tegen Landstede. Voor Landstede was het zaak de onnodige nederlaag tegen Rijnmond weg te spelen uit het systeem. De jongens van Demon begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd en liet zien dat ze een klasse beter waren dan Landstede dat het eerste kwart niets in te brengen had.
Het baltempo aan Amsterdamse zijde lag erg hoog en de Zwolse verdediging werd gemakkelijk doorbroken wat makkelijke scores tot gevolg had. Zwolle bleef vechten ondanks de maximaal 20 punten achterstand (halverwege het tweede kwart) en wist in rap tempo mede door blunders van de Amsterdammers de achterstand bij rust terug te brengen tot 22-33. Amsterdam besloot met een kleinere line-up te spelen maar desondanks bleef de score slinken. Niet zozeer door goed spel van Zwolle danwel van zeer slecht spel van Amsterdam dat verzuimde om de open schoten en lay-ups te benutten, slechte passes gaf en de bal niet snel genoeg rondspeelde.
Op de cruciale momenten wist Demon echter vanaf de vrijeworplijn te scoren. Het werd nog even spannend in de Stilohal maar de overwinning ging toch naar Demon. De scheidrechters floten een prima wedstrijd. Piet Keizer liet zien dat hij, ondanks zijn 50 jaar, echt in de heren eredivisie thuishoort! Het is voor spelers en coaches heerlijk om met een duidelijke maar niet autoritaire scheidsrechter te spelen. Demon klimt op naar een gedeelde vierde plaats. De uitspraak betreffende het duel Demon-Cape Holland nog niet meegenomen. Demon speelt over 2 weken een fantastische wedstrijd tegen Eiffel Towers. Dan kan de ploeg van Roel Rijskamp aantonen dat het bij de betere ploegen in de eredivisie behoort.