JRC Boxtel – BC Shooters

Vorige week werd er door de dames weer eens gewonnen door o.a. de verdediging er goed stond. Die lijn probeerden de dames dit weekend door te zetten. JRC begon sterk in de verdediging, maar rommelig in de aanval. Alhoewel de dames van JRC veel steals hadden, kon door het vele balverlies de voorsprong niet verder uitlopen dan 15-7 bij het einde van het eerste kwart. Doordat de BC Shooters in het tweede kwart beter aanvallen, kwamen ze terug tot 4 punten verschil. JRC gaat een zone-press spelen, die zeer succesvol is. Ilse van de Nieuwenhuizen weet hierdoor de ene steal naar de andere te pakken, waardoor JRC veel fastbreaks loopt. Hierdoor krijgt JRC weer wat extra lucht bij ingang van de rust. De ruststand is 33-22 JRC weet dat het sterk moet beginnen in het derde kwart, om de wedstrijd in de hand te houden. Om de tegenstander te proberen te verrassen beginnen we met een zone-verdediging. Wat niet het gewenste reslutaat gaf.. Onze tegenstander weet hier beter uit te scoren dan wij en de stand word 48-43. In het vierde kwart werd JRC weer onzeker en kon 5 minuten lang niet scoren. Door een driepunter van junior Marloes Ceelen krijgen ze nog net op tijd aansluiting bij de tegenstander. Hierna wordt het een puntjes wedstrijd en doet het gebrek aan vertrouwen JRC uiteindelijk de das om en verliest men weer met 1 punt verschil. Scores JRC Karin Geerts 11 pt