Meisjes Junioren : Das – Arnhemia Eagles

Zondagmiddag werd de tweede wedstrijd gespeeld in de eredivisie van de meisjes junioren van DAS. In Arnhem werd de nieuwkomer Arnhemia Eagles met 30-92 van het basketballveld gespeeld. Vanaf het begin was al duidelijk dat de debutant nog erg moest wennen aan het felle spel van de Delftse speelsters. De felle press zorgde al gauwvoor 2-10 en als er in die periode niet zoveel gemist zou worden, dan was de wedstrijd echt niet leuk meer voor de thuisploeg. Bij 7-28 was de eerste periode voorbij met veel scores van Tahnee ogelsang en Angelica Schaken. In de tweede periode ging het al niet anders en konden ook Amy van Blitterswijk en Kelly Brugman hun steentje aan de score bijdragen. Ook in de tweede helft ging DAS gewoon door en ondanks twee onsportieve fouten en een technische fout van de coach van Arnhem, was de wedstrijd sportief. Het derde kwart was bij een tussenstand van 18-75 gespeeld en toen doofde de wedstrijd een beetje aan de kant van DAS. Aanvallend wat slordig spel, verdedigend niet meer al te scherp, maar dat kon niemand kwalijk genomen worden bij zo’n stand. Arnhemia Eagles kon nog een aantal keren scoren.