meisjes junioren ere-divisie: Grasshoppers – Hoofddorp

Weer verlies voor MJ1 Grasshoppers tegen Hoofddorp 62-50. In de thuiswedstrijd werd het toen ongeslagen Hoofddorp nog verslagen door Grasshoppers, maar na de kerst heeft de Katwijkse ploeg het goede spoor nog niet teruggevonden. Als klein excuus mag worden aangevoerd dat het nog steeds geplaagd wordt door blessures. Dit seizoen zullen Brenda Guyt (achillespees) en Lieke van Bohemen (kruisband operatie over 2 weken) in ieder geval niet meer in actie komen. Het grootste euvel is echter het niet 40 minuten geconcentreerd kunnen spelen, de grote moeite, die de ploeg elke wedstrijd heeft om te scoren, waardoor het geloof in eigen kunnen na een paar misser tot een dieptepunt daalt, en er zonder overtuiging wordt gespeeld. Dit was ook tegen Hoofddorp het geval. Na een goede eerste periode volgt een scoreloze 10 minuten en zakt de ploeg weg. Door onnodig balverlies (concentratie ) en slap verdedigen( mentaliteit) vlak na rust wordt in 2 minuten de wedstrijd weggegeven en zo weer onnodig verloren van een ook niet echt goed spelend Hoofddorp 62-50. Grasshoppers begon goed aan de wedstrijd. Fel verdedigend en snel overschakelend naar de aanval was de eerste voorsprong voor de Katwijkse ploeg. Hoofddorp had moeite om tot goede aanvallen te komen en o.l.v. Nadine Sluys (3x),Diana v/d Boon (2x),Jamie Vletter, Willemieke Zwaan en Ilse v/d Oever werd een 5-15 voorsprong genomen. Ook nu werden nog een aantal makkelijke kansen gemist en werd er geen grotere voorsprong gepakt, waardoor met scores in de laatste minuut Hoofddorp de schade nog kon beperken 8-15.
De eerste 3 minuten van het tweede kwart werd het al rommeliger in de aanval maar met scores van Diana v/d Boon en Jamie Vletter en een driepunter van Mariƫlle de Jong werd de voorsprong nog iets groter 12-22. Hoofddorp voerde de druk in de verdediging op en Grasshoppers wist daar geen raad mee. Na de derde minuut werd er deze periode niet meer gescoord en ging Grasshoppers steeds meer verkrampt en steeds minder basketgericht spelen. In de verdediging werd er niet meer zo fel gespeeld. Hoofddorp kreeg steeds meer ruimte, kwam in de 8e minuut langszij en sloot deze 2e periode met een 26-22 voorsprong af. Ondanks het verhaal in de kleedkamer begon Grasshoppers slecht aan het derde kwart. Balverlies en niet verdedigen en dus 8 punten op rij voor hoofddorp gooide in drie minuten de wedstrijd in het slot 38-22. Eindelijk na 10 minuten niet scoren wisten Ilse v/d Oever (2 x) en Marloes van Klaveren te scoren en brachten zij de achterstand terug naar 10 punten. Maar helaas dat was het dan ook weer. In de resterende 5 minuten scoorde alleen Jacoline Zwaan 1 vrije worp maar ook Hoofddorp deed niet veel meer zodat met een 41-29 stand het laatste kwart in ging. 12 punten is niet een onoverbrugbare achterstand maar Grasshoppers straalde niet uit dat zij daarin geloofden. Willeke krijgsman deed de hoop even opvlammen met een driepunter en score op rij, maar slap verdedigen deed deze actie meteen weer teniet. Met nog 5 minuten te spelen werd in de time-out afgesproken om te gaan pressen en te proberen daaruit snel te scoren om het gat te dichten. In de volgende 3 minuten werd er geen actie naar het bord ondernomen en, terwijl er afgeteld werd voor 24 seconden, bleven de speelsters de bal naar elkaar overspelen en durfde niemand de verantwoordelijkheid te nemen voor een schot. Tot 3 keer toe werd de bal ingeleverd door het overschrijden van de schotklok. Na een fout plus technische fout werden er 3 van de 4 vrije worpen gemist en ook uit het balbezit op de middenlijn werd er niet gescoord en zo bleef ook deze de kans om de wedstrijd te laten kantelen onbenut. Na nog een time-out had iedereen de boodschap wel begrepen en werd er wel snel geschoten en werden er in 2 minuten nog 8 punten gescoord. Maar Hoofddorp bleef ook scoren en de tijd was verder te kort, zodat Hoofddorp zonder problemen en verdiend de wedstrijd won 62-50. Nadine Sluys 10