Meisjes Junioren Eredivisie: Cape Holland – Grasshoppers

Zoals we al wisten moet de tegenstander het vooral hebben van fanatiek en agressief spel. Hiervoor waren wij gewaarschuwd echter lieten wij in het 1e kwart zien dat wij niet klaar waren om aan deze wedstrijd beginnen. Het lengte overwicht werd absoluut niet uitgebuid en verdedigend zag het er ook al niet uit. De eerste scores waren nog voor ons maar het was allemaal niet best wat we lieten zien. Waar wij moeite hadden om tot een normaal niveau te komen en de makkelijkste kansen lieten liggen kon Grasshoppers steeds redelijk makkelijk onze verdediging verslaan en kon uitlopen naar een 8 – 16 voorsprong na 8 minuten spelen, de laatste score was voor ons zodat we een stand na 10 minuten spelen hadden van 10 – 16 voor Grasshoppers. Het tweede kwart waren wij duidelijk wakker geschud en lieten we zien dat we het nog niet verleerd waren, na 2 weken niet gespeeld te hebben. Vooral de centers werden goed aangepasst en langzaam maar zeker kreeg de tegenstander steeds meer moeite om de press te verslaan. En aangezien we nu wel onze kansen gingen benutten konden we onze achterstand in enkele minuten ombuigen naar een voorsprong na 5 minuten van 20 – 18. Na de time out van de tegenstander begonnen we gelijk met een 3 punter van Daisy en een gewone score van Naomie hadden we de voorsprong verder vergroot. We bleven goed aanvallen en verdedigend ging het steeds beter waardoor de tegenstander steeds harder moest gaan werken om ons bij te houden. We sloten de eerste helft af met een 27 – 12 waardoor de ruststand werd bepaald op 37 – 28. De tweede helft gingen we verder waar we de eerste helft gebleven waren en binnen 4 minuten hadden we de voorsprong al uitgebreid naar 15 punten. Hierop kon de tegenstander dmv een 3 punter en 2 vrije worpen nog de stand nog eenmaal verkleinen naar 10 punten maar toen was het over en uit met de weerstand van de tegenstander en nadat de kruitdampen opgetrokken waren hadden wij door middel van een 18 – 2 run laten zien wie het meeste recht had op een overwinning en werd de tegenstander overklast, ze zagen geen kans meer om normaal in de aanval te komen en vooral inside konden ze ons niet stoppen, en het duurde tot de 8e minuut voordat Grasshoppers dmv een benutte vrije worp weer eens kon scoren, en nadat zij nog een keer scoorde vanaf de vrije worp lijn was het slot weer voor ons en na een 9 – 0 in de laatste minuut werd de stand aan het einde van het 3e kwart bepaald op 70 – 39 (34 – 11) in ons voordeel. Het 4e kwart kwamen we wat moeizaam weer op gang en kon de tegenstander dmv twee scores en twee benutte vrije worpen de stand een iets dragelijker aanzien geven en het duurde tot de 4e minuut voorat wij weer scoorde, later bleek dit de laatste stuiptrekking te zijn geweest van de tegenstander en door een 22 – 0 run werd de eindstand bepaald op 95 – 45 (24 – 6) in ons voordeel. Doordat wij het 2e kwart de wedstrijd in ons voordeel konden laten kantelen kon iedereen lekker veel spelen en kon hoefde Naomie de tweede helft niet meer te spelen en kon zij zich sparen voor de wedstrijd van de dames. Deze wedstrijd liet zien dat als onze schutters niet echt lekker in de wedstrijd zitten het scoren moeiteloos door onze centers kan worden overgenomen.