Meisjes Junioren: Grasshoppers – Binnenland

Na de slechte wedstrijd van vorige week tegen DAS en vooral na het toen vertoonde spel en het gebrek aan vechtlust was men in Katwijk niet optimistisch gestemd voor de wedstrijd tegen Binnenland uit Barendrecht. Binnenland is een nieuwkomer in de eredivisie, maar heeft naast een zeer talentvolle selectie, zeker ook een zeer uitgebreide “luchtmacht” en wordt door de “kenners” op voorhand al een plaats bij de eerste vier toegedicht. Een zware klus dus voor het nog naar zichzelf zoekend en, in verhouding in lengte, veel kleinere Grasshoppers. De eerste minuten was de aandacht in de verdediging vooral gericht op de lengte van Binnenland, maar werd er vooral door scherp schieten van buiten de bucket gescoord. Aan Katwijkse kant opende Brenda Guyt met een driepunter de score en zorgde Diana v/d Boon met een vrije worp en een score dat Grasshoppers in het spoor van Binnenland bleef 6-9.

De ploegen speelden daarna tegen elkaar op en Grasshoppers moest hard werken om de lengte van Binnenland van het bord te houden. Dat lukte maar gedeeltelijk en ook in de aanval was het moeilijk bij het bord te komen. Door veel te bewegen en de bucket in te snijden werd Barendrecht gedwongen fouten te maken.Dit kon niet voorkomen dat de eerste periode met een achterstand werd afgesloten. 12-19 Het tweede kwart opende Grasshoppers sterk. Jacoline Zwaan en Lieke van Bohemen schoten na goede aanvallen een driepunter er in maar ook Binnenland scoorde. De volgende 4 minuten wist de ploeg door hard te werken in de verdediging en goed uit te boxen in de rebound de tegenstander van het scoren af te houden. Diana v/d Boon gooide twee vrije worpen raak en Nadine Sluys dichtte met haar score het gat in de 5e minuut 22-23. Mariƫlle de Jong, die na een spierblessure weer voor het eerst speelde, viel goed in en haar driepunter en twee vrije worpen zette Grasshoppers op voorsprong 26-23 in de 7e minuut. Jamie Vletter met een mooie score en Nadine Sluys met een driepunter vergrootten de voorsprong voordat Binnenland iets terug kon doen. Marloes van Klaveren bepaalde met een vrije worp de ruststand op 33-30.

Na de rust vergat Grasshoppers weer even te verdedigen en stond prompt weer achter 33-34. De helpside op de drive van Binnenland stond niet goed en de verdediging werd uitgespeeld. De verdediging werd aangescherpt en Barendrecht kon even niet scoren en de voorsprong werd groter 44-38. Weer kwam Binnenland terug tot 44-42 maar Jamie Vletter en Willeke Krijgsman zetten Grasshoppers weer op een grotere voorsprong 48-42 aan het eind van de derde periode. De wedstrijd was nog lang niet gespeeld. Beide ploegen misten de eerste twee minuten kansen maar met een 10-2 run in de volgende 3 minuten was Barendrecht weer terug in de wedstrijd 50-52. Barendrecht scoorde niet meer en Ilse v/d Oever bracht de eindstand op het bord 57-52.