meisjes junioren : Hoofddorp verliest ongeslagen status

Hoofddorp had met 5 gewonnen wedstrijden een zeer goede start in de eredivisie en deze ploeg was zaterdag te gast in Katwijk bij Grasshoppers. Na de goede overwinning in Groningen vorige week was de Katwijkse ploeg er op gebrand om de stijgende lijn in het spel ook deze week voort te zetten. Na een spannende wedstrijd, waarin de ploegen om de beurt een voorsprong pakten, wist Grasshoppers opnieuw met een goed laatste kwart de overwinning uit het vuur te slepen en liep Hoofddorp tegen de eerste nederlaag van het seizoen op 69-67. Willeke Krijgsman opende de score voor Grasshoppers en vervolgens gooiden beide ploegen de volgende 3 minuten de bal vooral naar elkaar en over de ring heen. Hoofddorp wist iets eerder de goede richting weer te vinden en pakte een 2-8 voorsprong in de 5e minuut. Hard werken in en meer druk geven door de Katwijkse verdediging deed de aanval van Hoofddorp de volgende 4 minuten stil vallen. Grasshoppers profiteerde daar onmiddellijk van. Alleen Diana v/d Boon benutte de laatste 2 minuten nog twee vrije worpen en dat gaf Hoofddorp de kans om weer langszij te komen 14-14. Het tweede kwart werd er om en om gescoord, als er al gescoord werd, want de punten waren schaars. In de 6e minuut was het 21-20 en daarna wist Hoofddorp een klein gaatje te slaan 21-26. Met een driepunter van Ilse v/d Oever en een score van de opnieuw goed spelende Lieke van Bohemen was de stand weer in evenwicht. Hoofddorp nam in de laatste aanval voor rust toch weer een voorsprong 26-28. Ook de derde periode gaven de ploegen elkaar weinig toe tot de 4e minuut 34-34. Hoofddorp liep weg naar 34-41 maar Lieke van Bohemen wist met 4 punten op rij een grotere achterstand te voorkomen. Hoofddorp wist toch de voorsprong opnieuw te vergroten naar 50-42, maar Ilse v/d Oever en de deze periode goed scorende Diana v/d Boon bepaalden de tussenstand op 52-46. Marloes van Klaveren zette tegen haar oude ploeg in de eerste minuut van het 4e kwart met 2 scores de wedstrijd weer op scherp. Mariƫlle de Jong en Diana v/d Boon zorgden 1 minuut later voor de gelijke stand 52-52. Lieke van Bohemen viel uit met een knieblessure, maar Grasshoppers zette nu door en pakte een 58-53 voorsprong in de 5e minuut. Hoofddorp knokte terug naar 62-60 en nam in de 9e minuut een 64-65 voorsprong. Jamie Vletter schoot, net als vorige week, op het juiste moment een driepunter 67-65, maar met het ingaan van de laatste minuut was het weer gelijk 67-67.

Grasshoppers hield het hoofd het beste koel en Brenda Guyt had met nog 10 seconde te spelen de kans om haar ploeg weer op voorsprong te zetten. Ze miste maar Diana v/d Boon had de rebound en speelde Nadine Sluys aan die foutief werd afgestopt. Met nog 5 seconden te spelen faalde Nadine Sluys niet en gooide er knap twee vrije worpen in en gaf haar ploeg hiermee de winst, omdat Hoofddorp in de overige 5 seconde niet meer tot een schot kwam. Een zinderend eind van een spannende en voor het publiek aantrekkelijke wedstrijd, die verdiend werd gewonnen door het hardwerkende en goed knokkende Grasshoppers.