Meisjes Junioren: The windmill flyers – Bc Utrecht

Beide teams hebben bij aanvang een overtuigende zege op zak, maar de eerste helft is vooral de thuisploeg aan het basketballen. De ploeg van Alice Felter maakt ook na veel doorwisselen op z’n minst een tamme indruk. De eerste minuten scoren de ploegen nog over en weer, maar vanaf 6-6 gaat het overwicht letterlijk en figuurlijk naar de ploeg van Robin van der Bilt. Windmills Flyers wint het eerste kwart 17 van de 22 rebounds en kan daardoor langzaam van 10 uitlopen naar 20-14 aan het eind van het eerste kwart. De eerste vijf minuten van het tweede kwart heeft BC Utrecht de verdedigingsrebound wat beter onder controle en tot 25-20 houden de ploegen gelijke tred. Bij BC Utrecht is vooral Maaike van de Bovenkamp sterk in haar drives, maar daarna valt de verdediging bij de bezoekers geheel weg. Alle rebounds zijn voor meiden uit Hardinxveld Giessendam en omdat ook de helpverdediging van BC Utrecht ernstige haperingen vertoont is het na twintig minuten een wonder dat de thuisploeg slechts met 39-28 voorstaat. De 31 Flyers missers voor rust zorgen mogelijk nog voor spanning. BC Utrecht voelt dat er nog wat mogelijk is, als er passie komt. De startende vijf van de tweede helft zetten de wedstrijd in vuur en vlam en met een veel betere verdediging en een aantal snelle breaks slinkt de marge snel tot 43-38. Beide teams stropen de mouwen nog wat verder op, maar BC Utrecht vindt de gaatjes in de aanval nog wel en Windmill Flyers blijft veel missen, maar krijgt nog amper tweede kansen. Met vele hangen en wurgen is de voorsprong na drie kwarten nog steeds voor de thuisploeg, 47-46. Het laatste kwart raakt Flyers steeds verder in de problemen. De BC Utrecht verdediging zet de aanval van de thuisploeg behoorlijk op slot en tot 52-52 gaat het gelijk op. Maaike van de Bovenkamp zoekt met succes naar de drive en vanaf 52-56 koerst BC Utrecht op de zege af. Windmills komt nog eenmaal langszij bij 56-56, maar haakt na een gedurfde score van Lotte Nijenhuis af, 56-58. BC Utrecht geeft niets meer weg en Wieke Obbink en Van de Bovenkamp tillen het verschil naar 56-62 en met nog twee minuten te gaan is de bal door aanvallende rebounds en fouten van Windmill Flyers steeds voor de bezoekers.