MPC Capitals – Basketball Rotterdam

bezoekers : 1500 1e kwart : 23-9 2e kwart : 37-21 3e kwart : 59-34 4e kwart : 77-49
De selectie van MPC Capitals is behoorlijk uitgedund voor de confrontatie met Rotterdam. Naast de vertrokken spelers De Paula en Bailey ontbreken Triemstra en Hinrichsen wegens blessures. Nicky Hulzebos is de vervanger voor De Paula, die bij Cape Holland het seizoen afmaakt en woensdag arriveert Travis Young als opvolger van Brant Bailey. De laatste ontmoeting tussen de twee clubs resulteerde in een overwinning voor Rotterdam nadat MPC Capitals aanvankelijk ruim leidde. In die wedstrijd zorgde jeugdspeler Perovic voor de overwinning. Dit keer geeft hij de bal tien keer uit handen en voegt slechts twee punten toe aan de Rotterdamse productie. Het team van Ton Boot heeft een ware metamorfose ondergaan want het speelt met passie, inzet en ongelooflijke overtuiging. Rotterdam kan vanaf de eerste seconde nooit partij bieden tegen het zestal dat speelt. Nicky Hulzebos is zoals verwacht teruggehaald om de stoeltjes voor de andere spelers warm te houden. De agressie en de inzet overrompelt Rotterdam compleet en als na tien minuten de rook is opgetrokken, staat het al 23-9 voor MPC Capitals. De negen punten voor Rotterdam zijn afkomstig van Borstel en Schneeweiss. Travis Reed heeft in het eerste kwart al negen punten achter zijn naam. Het grote verschil wordt gemaakt door een ontzettend strakke verdediging van MPC Capitals. Dit is een voorbeeld van de inbreng van Boot. Rotterdam heeft de gehele wedstrijd moeite met de verdediging. MPC Capitals houdt het knap vol met slechts zes spelers. Alleen in het begin van het vierde kwart loopt Rotterdam wat in, maar later wordt dat weer goedgemaakt door de Groningse ploeg. Defensief is de zaak goed georganiseerd en een grote vooruitgang is ook zichtbaar in de aanval. Een ongekende snelheid, overal schitterende assists en een aantal goede dunks van Reed. Bij Rotterdam worden ze er gek van. Halverwege is het al 37-21 en dus een behoorlijk gat geslagen. Maar tijdens de vorige wedstrijd werd het gat ook gedicht en werd er alsnog gewonnen. Maar een herhaling zit er niet in. Perovic heeft een complete offday. Totaal onzichtbaar scoort hij maar twee punten en krijgt tien turnovers achter zijn naam. Dat zijn geen statistieken die bij een Italiaans talent horen. De Amerikaanse reus Schneeweiss is een zeer nuttige speler en hij wordt topscorer voor Rotterdam met 14 punten. Na driekwart is de storm nog niet over en heeft MPC Capitals al een voorsprong van 25 punten te pakken: 59-34 Aan Groningse zijde halen vier mensen de dubbele cijfers en speelt Daniel Novak een ijzersterke partij. Hij speelt agressief, schiet heel goed (100% tweepunters), is balvast en pakt ook nog eens zes rebounds.. Hij grijpt de kans stevig aan om te laten zien wat hij kan. Voor Rogier Jansen is het een minder prettige avond met twee punten en zes pogingen tot een driepunter die allemaal hun doel missen. Het schieten van afstand is overigens aan beide kanten niet goed met 6% driepunters voor Rotterdam (1 op 16)en 23% voor Groningen (5 op 22). De ‘Ibrahimovic-elleboog’-imitatie van Aanhaanen levert hem een onsportieve fout op en Travis Reed een pijnlijke nek. Het maakt de pijn nog ietsje erger voor Rotterdam en uiteindelijk behaalt MPC Capitals een zeer ruime en terechte overwinning met 77-49.