Travis Young

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Travis Young terug in Nederland vanaf woensdag. Dinsdag stapt hij in het vliegtuig op weg naar Groningen. MPC Capitals gaan hem een maand testen of hij een waardevolle speler kan zijn voor het team. Gezien zijn prestaties van de afgelopen twee seizoenen bij Almere en Zwolle is die kans best groot.

Travis Young bracht vorig seizoen Omniworld Almere naar de finale en was de topschutter in de competitie. Een haast onmogelijk te verdedigen speler die snel en behendig is. Daarnaast zorgt hij voor heel veel dreiging en schieten is zijn topspecialiteit.

Maar de speler raakte begin dit seizoen ernstig geblesseerd. Een kraakbeenblessure waarvoor een revalidatie termijn van drie maanden gebruikelijk is. Young bevind zich inmiddels in de laatste weken van die periode en in Groningen wordt verwacht dat die over 2 weken gerevalideerd is. Om Travis Young zo snel mogelijk te laten revalideren is er veel contact geweest met de doctoren in Belgie en de Verenigde Staten.

MPC Capitals lijft met Young de tweede speler in van het begeerde trio van Boot. Boot wilde graag dit seizoen, Reed, Spinks en Young inlijven. Tot zover is alleen Reed gelukt maar Young is nummer 2. Travis Young heeft voor het begin van dit seizoen wel gesproken met een overgang naar Groningen maar koos voor het grote geld in Belgie bij Dexia Mons.

Door de blessure van Young haalde Mons een nieuwe amerikaan en raakte hij overbodig. Als hij de try-out periode doorkomt is daarmee het team rond. Dan staat het definitieve team van MPC Capitals voor dit seizoen.

Het is natuurlijk wel opmerkelijk dat MPC Capitals weer een guard heeft aangetrokken. Maar de dreiging van Young en het zeer goede schieten zijn twee kwaliteiten die het huidige team van MPC Capitals enigzins ontberen. Vooral Buchanan is op dit moment de schutter van het team en versterking op dit punt is zeker welkom.