MPC Capitals – Landstede Hammers

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Beide partijen hebben een goede wedstrijd gespeeld

Herman van de Belt eindigt zijn speech met :als ik vooraf wist dat we 79 punten zouden gaan scoren, zou ik er direct voor hebben getekend. In de zes wedstrijden tot aan de kerstperiode is dit de moeilijkste en dat is vanavond wel bewezen aldus diezelfde Van de Belt.

Bij Zwolle ontbreekt Rein van der Kamp wegens een blessure. Vandaag is hij bij de chirurg geweest en morgen hoort hij de uitslag van de scan. In de partij tegen Almere heeft hij zijn knie verdraaid. Een kleine aderlating voor het team uit Zwolle die de bank heeft opgevuld met Jesper Jobse.

In Groningen zijn Triemstra, Hinrichsen en Young nog steeds geblesseerd. De laatste 2 spelers zullen komende week hun eerste trainingsminuten weer gaan maken. Goed nieuws voor een team wat nu echt in vorm begint te komen.

Vooraf een mooi affiche met de nummer drie tegen de nummer vijf. De verwachtingen zijn helemaal waar gemaakt! Wat een leuke pot met in het eerste en tweede kwart twee gelijkwaardige ploegen.

Vele bijzonder fraaie acties bij MPC Capitals, zoals dunks van Reed, behind-the-back passes van Kriisa en frivoliteiten van Buchanan. Buchanan is een soort stofzuiger in het team, pakt vele steals en gaat achter iedere bal aan en vaak succesvol. Een andere speler die zich steeds meer in de kijker speelt is Novak. Vanavond is hij de man met zes driepunters achter zijn naam. De vierde en vijfde driepunter van hem in de eerste 2 minuten van het derde kwart zetten Zwolle ineens ruim op achterstand. Samen met een bescheiden dunk van Reed is het plots 61-43.

Volgens Boot is dit een van de beste wedstrijden van het team. Aanvallend is er goed gespeeld en als we zo doorgaan vormen we een bedreiging voor elke ploeg.

Een blamage is in het verschiet geweest voor de Zwollenaren, in het derde kwart is een stand op het bord geweest van 75-52. Dat zou teveel onrecht hebben gedaan voor de nummer 3. Volgens Boot staan ze niet voor niets derde, dat komt niet zomaar. Het laatste kwart begint wel met driepunters van Buchanan maar Capitals wint het kwart uiteindelijk met maar 1 punt verschil.

Het is flauw om te zeggen dat het vertrek van Brant Bailey het team heeft doen verbeteren. Opmerkelijk is het wel en gezien de resultaten mag je de conclusie wel trekken. Zowel Zwolle als Groningen zijn hele goede teams waarbij Zwolle al langer in vorm is. De Capitals zijn nu echt hard op weg naar een goede vorm. MPC Capitals, EBBC Den Bosch en Landstede Hammers delen de derde plaats na deze overwinning. Dit is ook al weer de derde wedstrijd op rij die is gewonnen voor de Capitals en komende zondag staat Almere op de stoep….