1e kwart: 27-12
2e kwart: 53-38
3e kwart: 69-51
4e kwart: 92-71
bezoekers: 3300 “Ik stop ze in de put” MPC Capitals en Cape Holland missen bij aanvang van de wedstrijd een speler. Timmermans en Van der Sluis zijn beiden geveld door het griep-virus. Van de Sluis is een zeer goede schutter en een grote aderlating dus voor coach Vervaeck. Voor de mannen van Boot is dit weer de eerste wedstrijd sinds de zeperd tegen Amsterdam. Een nieuwe start lijkt het haast wel wedstrijd na anderhalve week. MPC Capitals speelt
weer scherp en is vanaf de eerste minuut de baas over de wedstrijd. Het eerste kwart is voor de landskampioen zeer productief middels vier driepunters komen ze aan 27 punten.

Cape Holland met een goed spelende Tjoe de Paula stelt er 12 tegenover. Een groot gat na 10 minuten spelen al. Scheidsrechters komen nooit terug op hun beslissing. Behalve het trio van vanavond. De ene scheidsrechter ziet het niet, de andere fluit voor MPC Capitals en de andere overruled
en geeft de bal aan Cape Holland. Vreemd optreden in een wedstrijd waar de scheidsrechters zeer goed floten. Vervaeck maakt in het tweede kwart ook een blunder. Zijn team staat op een te overbruggen achterstand en mag twee vrije worpen nemen. Hij blijft minuten in het veld staan en krijgt uiteindelijk een technische fout. MPC Capitals mag nu ook vrije worpen innemen en de bal bij de middellijn terug in het spel leggen. Acht seconden nog op de klok zegt genoeg: driepuntspoging Young en raak. Het gaatje is een gat geworden en 53-38 is de ruststand. Beide teams gaan gelijk op in het derde kwart. Akerboom schiet als enige vanachter de driepuntslijn raak en McDade maakt een dunk. Misschien wel zijn laatste want Boot heeft duidelijk aangegeven een inschattingsfout gemaakt te hebben met Ryan. Tjoe de Paula, ex-MPC Capitals, laat in de laatste minuten zien dat hij nog steeds goed kan ballen. Drie driepunters voegt hij toe aan zijn 21 punten waarmee hij namens Cape Holland als topscorer van het veld stapt. Halverwege het kwart heeft MPC Capitals 23 punten voorsprong en mag Travis Young gaan uitrusten op de bank. Beide coaches zijn ontevreden na afloop. Ondanks een ruime overwinning vindt Boot dat het team nog steeds in een dip zit. Dingen gaan niet goed waaronder de ‘maar’ zes aanvallende rebounds. Opsteker is misschien dat Valmo Kriisa voor nog een jaar heeft getekend. Paul Vervaeck vindt dat zijn team niet klaar was voor de wedstrijd en dat zijn spelers op wolken hebben geleefd. “Ik stop ze nu weer in de put”, vertelt de man met een zeer fraai Vlaams accent. “Vanaf morgen gaat het roer om. Werk je een week aan de details gooi je ze voor de wind”. De coach wil zich niet verschuilen achter de afwezigheid van Van der Sluis. “Daar achter verschuilen is alleen voor echte losers.”