MPC Capitals – EiffelTowers Den Bosch

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Het affice MPC Capitals-EiffelTowers Den Bosch is een mooie en dat beseft het massaal opgekomen publiek ook. Zon 3480 mensen zien een wedstrijd die zich vanaf het begin ontwikkelt tot een regelrechte topper.

Intense verdediging en daardoor veel missers zorgt dat er halverwege het eerste kwart nog geen verschil is tussen de beide ploegen, 8-8. Daarna valt een bom van Kullamae en door een serie fouten aan Groningse zijde loopt EiffelTowers uit naar 14-21 en staat er een behoorlijk verschil op het bord. Daarnaast staat Novak al op 3 fouten en dat baart zorgen voor de krappe ploeg van Boot.

Het tweede kwart begint met 16-21 en McGuthrie verkleint de achterstand tot 2 puntjes. Publiek voelt dat MPC Capitals misschien terug kan komen en de sfeer stijgt naar die van de hoogtij-dagen in 2004. Helaas voor deze fans loopt EiffelTowers onder leiding van het duo Rodgers en Kullamae ver weg. Deze laatste speler gooit terwijl die zwaar verdedigd wordt door twee spelers een driepunter binnen en is het zowaar 22-32.

Gert Kullamae, de plaaggeest in de vorige ontmoeting, zet nog even het grootste verschil op het bord via een driepunter, 31-44. MPC Capitals snoept er nog twee puntjes af voor de rust en een gat van elf punten blijft over.

Rodgers is halverwege topscorer met 15 puntjes en Suljanovic de man met de meeste rebounds. Opmerkelijk is dat van zijn negen rebounds er zes aanvallend zijn. Nu zijn die aanvallende rebounds een verhaal apart. Hoe kan MPC Capitals met 27 offensive rebounds een wedstrijd verliezen? Antwoord ligt natuurlijk in het schotpercentage van maar 35%. Zes geraakte driepunters op 30 pogingen. EiffelTowers schiet tegen 51% en als je de statistieken erop naslaat heeft EiffelTowers een engeltje op de schouder gehad.

Coach Randy Wiel vindt het allemaal niet zo erg. Het zijn verre afketsers dus ja die kunnen wij niet echt pakken. Over dat zijn team hier met 27 ORs ook prima met 20 punten van de mat geveegd had kunnen worden komt een laconieke reactie: als als als….

Na de vierde driepunter van Kullamae volgt een kleine 7-0 run voor MPC Capitals en is het gat nog maar 4 puntjes. Het gestructureerde samenspel uit de eerste helft is aan beide kanten weg en de pot wordt rommeliger. Travis Reed mag zelfs het gehele derde kwart op de bank uitrusten. Ik heb in de rust namen genoemd van mensen die er niet bij waren. Waarom vertellen ze niet gewoon vooraf dat ze niet klaar zijn voor de wedstrijd? Dat is een stuk eerlijker, aldus coach Boot over onder andere Reed. De coach vult aan met: Reed is zeker de man of the match. Dit is natuurlijk sarcastisch bedoeld want voor mij is het zonder twijfel Gatis Melderis. Melderis is samen met de zondebok Reed die van MPC Capitals een verbeterd contract aangeboden hebben gekregen.

De laatste minuten worden spannend, want van 64-70 gaat de score naar 69-72 en is het gat met een enkel schot te overbruggen. Inmiddels zijn er dan nog maar 3 minuten te spelen en Nelson maakt op een spannend moment een fout op Reed. Zijn vijfde fout en MPC Capitals maakt niet optimaal gebruik van de situatie. Tijdens de persconferentie geeft coach Wiel uiteindelijk toe dat deze actie plus de onsportieve fout van Nelson niet slim zijn. Dommere acties volgen na deze fout van Rodgers. Minder dan 30 seconden te spelen en hij gaat voor de snelle score in plaats van rustig de tijd uitspelen. 70-73 met nog 15 seconden over en iedereen verwacht een driepuntspoging van MPC Capitals. Wat er volgt is een dunk van Reed. McGuthrie heeft spijt dat hij de bal heeft afgegeven en niet zelf een schotpoging heeft gedaan. De laatste score van EiffelTowers is niet meer van belang en zo wint EiffelTowers voor de derde maal dit seizoen van MPC Capitals.