MPC Capitals – Fun4All

bezoekers : 1660 1e kwart : 17-16 2e kwart : 45-29 3e kwart : 63-43 4e kwart : 84-61

Bezoekers hebben de vogels zien vliegen

wij spelen het mooiste basketball van Nederland, zo sprak Ton Boot vorige week na de gewonnen wedstrijd tegen Landstede. Vanavond is daar weinig van terug te zien. In een oerdegelijke en dus weinig spannende wedstrijd wint MPC Capitals.

Over gehele linie is MPC Capitals ietsje beter dan Fun4All maar dat verschil is minimaal. Het ontbreken van Thomas van de Vondel is wel een aderlating voor de club. Hij is geblesseerd en volgens coach Loyd erg belangrijk voor het team. Without him the team is much slower, aldus diezelfde coach.

Het tweede kwart heeft de wedstrijd bepaald want een 16-0 run is dodelijk. Na de eerste tien minuten was er voor Fun4All nog niets verloren bij een stand van 17-16. Het spel van MPC Capitals is in het eerste kwart niet zo goed geweest dat het een makkelijk avondje zou worden.

Alleen de eerste 4 minuten van het tweede kwart zijn beslissend. De 16-0 run die er is wordt niet meer ingelopen. De overige 36 minuten van de wedstrijd gingen gelijk op en Fun4All heeft het zeker niet slecht gedaan. Ook zonder Thomas van den Vondel alleen heeft het team wel de wedstrijd moeten afsluiten met twee spelers minder. Op 2:3 van het einde moet Simic naar de kant en op 0:3 mag Jermaine Young gaan zitten. Beide zijn fouled out wat voor Kaukenas ook best had mogen gelden. De speler viel op in negatieve zin door agressief te zijn, elleboogstoot en flinke duwpartijen werden niet bestraft.

Momenteel is Travis Young de grote man voor MPC Capitals ondanks zijn beperkte lengte. He made the difference, aldus nogmaals Loyd. De kleinste man van het veld pakt rebounds, blockt en schiet met scherp. Ondanks de reguliere overwinning vind Boot de situatie zorgwekkend. Travis Reed speelt al een paar wedstrijden minder en hij moet nu maar veranderen. Het is aan hem. Time for giving changes is over. It are thinking mistakes.

Over volgend seizoen valt nog weinig te vertellen behalve dat Reed en Boot zullen blijven aldus de technische man. Er zijn nog geen aanbiedingen gedaan want er komt binnenkort overleg tussen Boot en de technische staf.