MPC Capitals – Landstede Hammers

bezoekers : 1300 1e kwart : 23-16 2e kwart : 50-39 3e kwart : 75-59 4e kwart : 96-79
“Als ik vooraf had geweten dat we 79 punten zouden gaan scoren, zou ik er direct voor hebben getekend. Van de zes wedstrijden tot aan de kerst was dit de moeilijkste en dat is wel bewezen.” Coach Herman van den Belt was zeer duidelijk na de 96-79 nederlaag van zijn Landstede. Bij Zwolle ontbreekt Rein van der Kamp wegens een blessure. In de partij tegen Omniworld heeft hij zijn knie verdraaid. Een kleine aderlating voor het team uit Zwolle die de bank heeft opgevuld met Jesper Jobse. Bij MPC Capitals zijn Triemstra, Hinrichsen en Young nog steeds geblesseerd. De laatste twee spelers zullen komende week hun eerste trainingsminuten weer gaan maken. Goed nieuws voor een team dat nu echt in vorm begint te komen. Vooraf een mooi affiche met de nummer drie tegen de nummer vijf. De verwachtingen zijn helemaal waar gemaakt Wat een leuke pot met in het eerste en tweede kwart twee gelijkwaardige ploegen. Vele bijzonder fraaie acties bij MPC Capitals, zoals dunks van Reed, behind-the-back passes van Kriisa en frivoliteiten van Gary Buchanan, die een soort stofzuiger in het team is. Hij pakt veel steals en gaat achter iedere bal aan en vaak succesvol. Een andere speler die zich steeds meer in de kijker speelt is Novak. In deze wedstrijd is hij dé man met zes driepunters. De vierde en vijfde driepunter van hem in de eerste twee minuten van het derde kwart zetten Landstede ineens ruim op achterstand. Samen met een bescheiden dunk van Reed is het plots 61-43. Volgens Boot was dit een van de beste wedstrijden van het team. ”Aanvallend is er goed gespeeld en als we zo doorgaan vormen we een bedreiging voor elke ploeg.” Een blamage lijkt voor Landstede in het verschiet te liggen als het in het derde kwart 75-52 is. Een dergelijk pak slaag zou teveel onrecht hebben gedaan aan de nummer 3. Volgens Boot staat de ploeg uit Zwolle niet voor niets derde, dat komt niet zo maar. Het laatste kwart begint wel met driepunters van Buchanan, maar MPC Capitals wint het kwart uiteindelijk met maar één puntje verschil. Het is flauw om te zeggen dat het vertrek van Brant Bailey het team beter heeft gemaakt. Opmerkelijk is het echter wel en gezien de resultaten mag je de conclusie bijna trekken. Zowel Landstede als MPC zijn goede teams waarbij Zwolle al langer in vorm is. MPC is echter nu ook hard op weg naar een goede vorm. MPC Capitals, EBBC Den Bosch en Landstede Hammers delen de derde plaats na dit resultaat, de derde zege op rij voor de Groningers.