MPC Capitals – Rotterdam Basketball

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Zes spelers winnen van tien spelers

De selectie van MPC Capitals is behoorlijk uitgedund voor de confrontatie met Rotterdam. Naast de vertrokken spelers De Paula en Bailey ontbreken vanavond Triemstra en Hinrichsen wegens blessures. Nicky Hulzebos is de vervanger voor De Paula en woensdag arriveert Travis Young als opvolger van Brant Bailey.

De laatste ontmoeting tussen de twee clubs resulteerde in een overwinning voor Rotterdam nadat MPC Capitals eerst de wedstrijd ruim leidde. In die wedstrijd zorgde jeugdspeler Perovic voor de overwinning. Vanavond heeft hij elf maal de bal uit handen gegeven en voegde 2 punten toe aan het scorebord.

Het team van Ton Boot heeft een ware metamorfose ondergaan want het team speelde met passie, inzet en ongelooflijke overtuiging. Rotterdam heeft vanaf de eerste seconde nooit partij kunnen bieden tegen het zestal die speelden. Nicky Hulzebos is zoals verwacht teruggehaald om de stoeltjes voor de andere spelers warm te houden.

Agressie en de inzet overrompelde Rotterdam compleet en na 10 minuten, toen de rook was opgetrokken, stond het al 23-9 voor MPC Capitals. De negen punten voor Rotterdam zijn afkomstig van Borstel en Schneeweiss. Travis Reed heeft in 10 minuten alleen al 9 punten achter zijn naam.

Het grote verschil wordt gemaakt door een ontzettend strakke verdediging van MPC Capitals. Vanavond is een voorbeeld van welke inbreng Boot heeft op het team. Rotterdam heeft de gehele wedstrijd moeite gehad met de verdediging. MPC Capitals heeft het goed weten vol te houden met zes mensen. Alleen in het begin van het vierde kwart is Rotterdam wat ingelopen maar later is dat weer goed gemaakt.

Defensief was de zaak goed georganiseerd en een grote vooruitgang werd geboekt in de aanval. Een ongekende snelheid, overal schitterende assists en een aantal goede dunks van Reed. Bij Rotterdam zijn ze er gek van geworden. Halverwege is het al 37-21 en is al een behoorlijk gat geslagen. Maar tijdens de vorige wedstrijd is het gat ook gedicht en is de overwinning behaald, dus de mogelijkheden zijn er nog steeds op papier.

Niets is minder waar voor Rotterdam, bij het team lijkt Perovic een complete offday te hebben. Totaal onzichtbaar scoort hij 2 punten en heeft 11 turnovers op zijn naam staan. Dat zijn geen statistieken die bij een Italiaans talent horen. De Amerikaanse reus Schneeweiss is een zeer nuttige speler en hij wordt topscorer voor Rotterdam met 14 punten. Na driekwart is de storm nog niet over en heeft MPC Capitals al een voorsprong van 25 punten te pakken: 59-34

Aan Groningse zijde halen vier mensen de dubbele cijfers en speelt Daniel Novak een ijzersterke partij. Hij speelt agressief, schiet heel goed (100% 2 punters), is balvast en pakt ook nog eens zes rebounds.. Hij heeft de kans stevig aangegrepen om te laten zien wat hij kan. Voor Jansen is het een minder prettige avond geweest met 2 punten en 6 pogingen tot een driepunter die allemaal hun doel missen. Het schieten van afstand is aan beide kanten niet goed met 7% driepunters voor Rotterdam en 23% voor Groningen.

De Ibrahimovic-elleboog-imitatie van Aanhaanen levert hem een onsportieve fout op en Travis Reed een pijnlijke nek. Het maakt de pijn nog ietsje erger voor Rotterdam en uiteindelijk behaalt MPC Capitals een zeer ruime en terechte overwinning met 77-49.