Teleurstellende thuiswedstrijd

bezoekers : 250 scheidsrechters : Den Hartog & Van Dam 1e kwart : 20-23 2e kwart : 33-40 3e kwart : 48-59 4e kwart : 68-76
Door winst op Landstede Basketbal had Rotterdam de aansluiting kunnen bewerkstelligen met de middenmoot. Het pakte anders uit. De Rotterdammers speelden een matige wedstrijd, liepen in het tweede kwart tegen een achterstand op en vonden niet de kracht om daar iets aan te doen. Het wil al even niet meer lukken met Rotterdam Basketbal in een thuiswedstrijd. Ook Landstede uit Zwolle profiteerde daarvan en won eigenlijk gemakkelijk. Een kleine versnelling in het tweede kwart was voldoende om de wedstrijd naar de hand te zetten. Rotterdam bungelde aan een elastiekje: tot het vierde kwart varieerde de achterstand van 7 tot 11 punten. In het laatste kwart liepen de Zwollenaren even uit naar een verschil van 16. Toen de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was, deed Rotterdam iets terug waarmee het de eindstand een iets draaglijker aanzien gaf. Verder dan 8 punten kwam de thuisploeg echter niet: 68-76.