MPC Capitals – Rotterdam basketball

Op de dag dat Nederland in rouw is door het overlijden van prinses Juliana en buiten de bomen omvallen door de storm speelt MPC Capitals tegen Rotterdam Basketball. Een wedstrijd die voor MPC Capitals niet zoveel meer kan opleveren, voor Rotterdam dat vecht voor de laatste play-off plaats wel. Egi Mikalajunas heeft de eer om de eerste score op het bord te zetten. Dat is binnen de eerste minuut terwijl Rotterdam meer dan drie minuten nodig heeft om tot hun eerste score te komen. Aan beide zijden zien we veel heel erg knullig balverlies. Ballen die zomaar uit de handen vallen bij het nemen van een schot, slordige passes en meer onzorgvuldigheden. Coach Boot is duidelijk ontevreden want hij gaat te keer langs de lijn , “defense now!”. Kriisa scoort drie driepunters in dit kwart wat een kwartstand van 25-15 op het bord brengt. Voor Rotterdam is het een aderlating dat Curtis Nash geblesseerd is. Coach Braal hoopt dat hij er in de wedstrijden tegen Fun4All en Solskin weer bij is. “Curtis brengt dreiging vanaf de driepuntslijn, brengt lijn en snelheid in de aanval”. Dreiging heeft Rotterdam niet echt gebracht in dit “verplichte nummertje” tegen de nummer drie van Nederland. Het tweede kwart staat weer bol van de missers en verbazingwekkende acties worden uitgevoerd om de bal kwijt te raken. Acties die je mag verwachten bij de mini’s maar niet op dit nivo met duurbetaalde profspelers. Voor MPC Capitals is Reed weer ouderwets op dreef. Na een kwartier speeltijd heeft hij al 12 punten achter zijn naam mogen noteren. Diezelfde Reed sluit het kwart af met een mooi buzzershot af. Ron Borstel raakt vanaf driepuntslijn tweemaal raak en de laatste is zelfs een schot zoals we dat kennen van de Mighty Mouse, Chris McGuthrie. Motivatie is een probleem vanavond en dat vind coach Boot zelf ook. Hij geeft aan dat hij enorm geniet van de motivatie bij de Demon Astronauts. “Het vechten is geweldig om naar te kijken”. Borstel is samen met Cuic de betere spelers bij Rotterdam vanavond. Uiteindelijk wint Rotterdam Basketball dit kwart maar voor de einduitslag maakt het geen verschil. De gezapige wedstrijd die bijna het slaapwekkende gehalte bereikt van de wedstrijd tegen Fun4All brengt in het laatste kwart ook weinig spectaculairs. De steal, behind-the-back-dribble om daarmee zijn verdediger te passeren en afronden met een driepunter is het hoogtepunt, uitgevoerd door Travis Young. Coach Braal is niet ontevreden, het verlies is ingecalculeerd. Coach Boot steunt hem door te vertellen dat Rotterdam een grotere prestatie heeft geleverd dan MPC Capitals. “Zij hebben onze aanval gedicteerd. Donderdag hebben we EiffelTowers uitgerebound, vanavond zijn wij uitgerebound door Rotterdam”. Braal vervolgt zijn verhaal met zijn mening dat het geen mooie wedstrijd is geweest. “Maar daar zijn we hiervoor niet gekomen”. Wat kan de coach van Rotterdam nog doen om de laatste play-off plaats te bereiken ? Erik Braal probeert met wedstrijden zoals tegen MPC Capitals zijn team in stelling te spelen en zodoende het vertrouwen te behouden. De wedstrijd tegen Solskin is het sleutelduel voor de zuidhollanders.

“dit is een wedstrijd van hoe verpest ik mijn eigen wedstrijd”, woorden van Ton Boot. Een mooie omschrijving om mee af te sluiten.