MPC-Donar – Landstede Hammers (elite B)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Twee aan elkaar gewaagde teams

MPC-Donar en Landstede Basketball troffen elkaar al driemaal en Zwolle won tweemaal. Beide keren was het na verlenging zelfs. Het zou dus weer een leuke avond kunnen gaan worden. Bij MPC-Donar is Hein-Gerd Triemstra geblesseerd. Morgen zal er een kijkoperatie plaatsvinden en indien mogelijk wordt hij direct geholpen. Hij is minstens twee weken uit de roulatie.

Landstede Zwolle begint goed en opent na 20 seconden de score via Hadash. Vervolgens tonen ze dat de defense van MPC-Donar beter moet en vanuit een open positie wordt weer gescoord. Na 4 minuten levert het de stand op van 2-9 voor Zwolle en ze gaan hard weg proberen te lopen. Maar MPC-Donar doet iets terug via Boldewijn die twee vrije worpen raak schiet nadat hij foutief gestopt zou zijn tijdens zijn mislukte dunk. Hij maakte zichzelf goed vrij via een hele mooie centerbeweging. De vervanger van Hein-Gerd Triemstra, Mark Sinnema, scoort heel mooi met een driepunter. Hij blijkt dit kunstje ook te kennen en hoe ! Landstede Basketball antwoord met een hele mooie give & go aanval en later nog eens een mooie score van Rein van de Kamp die dwars door de verdediging heen wandelt. Mark Sinnema laat vervolgens zijn tweede driepunter op het scoreformulier invullen. Op een minuut van het einde van dit kwart scoort Dan Shank de gelijkmaker en staat het 19-19. Vervolgens maakt Harryvan de tongen weer los op de tribunes door voor de tweede maal een dubbelfout te geven en Herman van de Belt, coach van Zwolle, protesteert flink. De foutenverdeling was niet helemaal juist en met 3-10 ook wel een beetje scheef. Was een leuk kwart om te zien en veel goede aanvallende keuzes gemaakt en weinig balverlies. 22-21

Zwolle opent het bal weer met een gave driepunter van Rein van der Kamp. Vervolgens steelt Peebles de bal en daarmee stal hij de show vanavond. Dan breekt er een periode met veel pech aan voor de zwollenaren. Veel schoten lijken in het netje te verdwijnen maar tollen weer uit de ring en Ivan Jerenic krijgt een onsportieve fout van Harryvan. Bij de stand 29-28 halverwege gooit Todd Manuel zijn tweede driepunter binnen en schiet Zwolle weer op voorsprong. Mikalajunas toont vervolgens dat hij nog niet genoeg geoefend heeft op vrije worpen schieten want hij schiet weer een airball ! Net zoals afgelopen zaterdag en een aantal malen eerder. De laatste minuten staan bol van geweldige momenten. Allemaal rebounds, balverlies en meerdere spelers die van dichtbij of vanuit een lay-up niet kunnen scoren. De kwaliteit wordt minder maar het is wel attractief. 36-41

De tweede helft was een stuk minder leuk dan de eerste helft. Het derde kwart begint met weer een driepunter van Mark Sinnema. Hij doet het goed als vervanger van Hein-Gerd Triemstra. Daarna zien we een aantal minuten veel balverlies, gefrommel om de bal en vele missers. Dit geldt voor zowel MPC-Donar als Landstede Basketball. Halverwege zien we dat Zwolle een gaatje heeft van zeven punten (43-50). Maar door een zone van MPC-Donar en een goede fastbreak verkleinen ze het verschil. Sinnema maakt alweer een driepunter en Peebles schiet 1 van de 2 vrije worpen binnen. Met nog twee minuten is het weer gelijk op 52-52. In de buzzer schiet Shanks een driepunter binnen en zet MPC-Donar op een 59-54 voorsprong.

Zwolle probeert weer aan te haken door een driepunter van Tyler Smith en Peebles antwoord direct met een steal en een lay-up. Uiteindelijk had hij acht steals en dat is niet slecht te noemen. Halverwege het kwartje is het 67-64 voor MPC-Donar en het is een gelijk opgaande wedstrijd zonder echte hoogtepunten. We zien in de laatste minuten veel vrije worpen en zowel Hadash als Shanks moeten het veld verlaten met vijf fouten. De spanning over wie er zou gaan winnen was er tot de laatste minuut maar uiteindelijk won MPC-Donar. Terwijl Zwolle eigenlijk de gehele wedstrijd het spel bepaalde en beter speelde.

Herman van de Belt na afloop vond dat MPC-Donar niet een lief team is in de verdediging. Agressief rebounden doelde hij vooral op. Hij was trots op zijn team in deze wedstrijd die twee gezichten had. In de eerste helft had hij zich verbaasd over de scheidsrechters die vooral tegen Zwolle floten maar daardoor heeft Zwolle niet verloren.

De coach van MPC-Donar maakte eerst complimenten naar Van de Belt want Zwolle is een echt team. Maar hij vond het een lelijke wedstrijd en vooral in de tweede helft waren het lelijke aanvallen. Hij vond dat MPC-Donar niet de controle had over de wedstrijd en hij kan niet verwachten van de jonge jongens dat die de controle kunnen overnemen en daarom hebben de jonkies niet gespeeld vanavond. Daarnaast was hij heel erg trots op Sinnema. Zoals hij Hein-Gerd had vervangen en hoe hij stond te buffelen in de verdedigen. Diep respect had hij er ook voor. Over de eventuele komst van Ton Boot maakt niemand zich druk binnen het team. Maar het zou wel een hele goede zijn en een goede manier om iets te gaan doen aan het jeugdbasketbal.