Rotterdam – Den Bosch

scheidsrechters : Sinterniklaas & Blankenstein bezoekers : 750 1e kwart : 12-24 2e kwart : 32-39 3e kwart : 43-60 4e kwart : 59-73
Rotterdam Basketbal kende een nogal magere start tegen het hooggeklasseerde EBBC Den Bosch, vocht zich in het derde kwart terug in de wedstrijd, maar kwam er uiteindelijk niet meer aan te pas. Het kon de stunt uit de eerste competitieronde (winst in Den Bosch) dus niet herhalen. In de eerste acht minuten van de wedstrijd scoorden de Rotterdammers slechts zes punten (6-21), waarna het eerste kwart werd afgesloten met een 12-24 achterstand. Toch was de wedstrijd nog niet gespeeld. Rotterdam kwam voor rust al redelijk terug en verkleinde de achterstand tot 7 punten (32-39).
Direct na rust leek evenwicht in de stand zelfs even mogelijk (39-42), maar een 9-0 run van EBBC maakte een eind aan die illusie (39-51) en toen waren de winstkansen verkeken.
Rotterdam won weliswaar het vierde kwart met 16-13, maar de kloof was niet meer te dichten. Met een 59-73 nederlaag ging Rotterdam de winterstop in en deelt het de achtste plaats met Solskin Weert.