Torey Thomas beleeft moeizame avond

De Matrixx Magixx zijn sinds de komst van Torey Thomas veel beter gaan spelen. De rentree van Henry Bekkering geeft daarnaast het team ook een positieve impuls. Maar met Thomas werd de eerste wedstrijd in Nijmegen gewonnen tegen de GasTerra Flames.

Zonder de geblesseerden Haryasz en Bostain staat GasTerra Flames voor de taak om niet weer uit te glijden tegen de Matrixx Magixx. De eerste paar minuten zijn voor de bezoekers en daarna wordt het anders.

Bij de stand 6-9 beginnen de gastheren aan een indrukwekkende run van 18-0. Deze harde klap komen de gasten nooit meer te boven. Jason Dourisseau is de eerste die scoort. Hij is verantwoordelijk gemaakt voor het neutraliseren van Thomas. “Dourisseau heeft echt een geweldige job gedaan. Hij is misschien wel de beste verdediger in de Nederlandse competitie”, aldus Marco van den Berg.

Thomas heeft het ook zwaar en in het tweede bedrijf mist die zelfs een open lay-up na een steal. De Matrixx Magixx lopen wel een beetje in maar spannend wordt het niet.

In de afgelopen jaren zijn er allerlei bijzondere situaties geweest tijdens een wedstrijd. In het derde kwart van deze pot komt daar weer een bijzonderheid bij. GasTerra Flames mag twee vrije worpen nemen na een fout. De eerste vrije worp wordt genomen en daarna geven de scheidsrechters aan dat de bal bij de achterlijn ingenomen kan worden. Waar blijft de twee vrije worp? Scheidsrechters stoppen de wedstrijd en geven alsnog de tweede vrije worp.

Marco van den Berg krijgt niet vaak een technische fout maar tijdens deze bijzondere wedstrijd wel. Zijn eerste bij een thuiswedstrijd dit seizoen. “We hebben allerlei regels in Nederland. De scheidsrechters zijn bij een wedstrijd de bewakers van de regels. Als zij dan dat niet doen doe ik dat zelf”. Dit naar aanleiding van een harde charge.

In het tumult wat ontstaat lopen de Matrix Magixx snel in. Ze komen zelfs terug tot zeven puntjes en dan begint het te benauwen. Allerlei stevige overtredingen worden over het hoofd gezien zoals een flinke elleboog op de neus van Aron Roye. Het duurt tot het begin van het laatste kwart voordat de onrust weer een beetje is verdwenen.

Daarna wordt de orde weer in rap tempo hersteld en is het gat weer in luttele minuten opgelopen tot 20 punten. Jason Ellis laat zich vooral zien en zijn taak was om Bobby Davis uit de wedstrijd te spelen. Beide spelers krijgen alle lof na afloop van hun coach.

Michael Schuurs is heel duidelijk over de wedstrijd. “Als je na het eerste kwart zo wordt weggespeeld dan is het einde van de wedstrijd. We speelden met minder intensiteit en tegen GasTerra Flames heb je nooit veel ruimte. Er is altijd wel een handje die verdedigd. Het is nooit meer een wedstrijd geworden”.

Opmerkelijk is dat de coach van GasTerra Flames het niet eens is met Michael Schuurs. “Ik vind absoluut dat het wel een wedstrijd was. Michael Schuurs weet nu ook dat als we tegen elkaar spelen dat Thomas verdedigd zal worden door Dourisseau en Ellis tegenover Davis. Dat is nu ook geen geheim meer. Ben ook blij dat we gewonnen hebben. Komende wedstrijd tegen Weert zullen Haryasz en Bostain er ook weer bij zijn.”