Tussen het Gala en de Final Four zijn er nog wat wedstrijden gespeeld

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Vorige week hebben de fans van het Nederlandse basketball hun vingers kunnen aflikken tijdens het AllStar Gala. Een prachtige zondagmiddag in de schitterende hal van Landstede Zwolle. In een vermakelijke maar niet spannende pot won team Zuid van team Noord. Most Valuable Player werd Markel Humprey. Na de wedstrijd ging Ross Bekkering aan de haal met de prijs voor beste dunker en terecht! Wow wat een springveer en bijna net zo goed als Blake Griffin uit de NBA.

Markel Humprey en zijn mannen van Nijmegen versloegen in de week voor het gala thuis Weert. Afgelopen week is er weer een normale competitieronde afgewerkt en donderdag was er de topper tussen Den Bosch en Groningen.

GasTerra Flames is in verval geraakt door drie nederlagen op rij. Andermaal een nederlaag zou het verliezen van de eerste plaats kunnen betekenen. In een close game trokken uiteindelijk de gasten uit Groningen aan het langste eind. Dit tot ongenoegen van de Oostenrijkse coach van EiffelTowers. Zijn verbale kunsten waren duidelijk buiten de kleedkamer te horen. Voor de ploeg uit Den Bosch staat plaats drie nu echt op het spel. Opvallend is dat Haryasz tot 29 punten kwam en eindelijk weer eens liet zien wat hij in huis heeft.

De strijd om plaats vijf en zes is nog altijd niet beslist. Bergen op Zoom heeft de eerste slag geslagen door in een rechtstreeks duel Weert te verslaan. Sleutel was de verdediging op Stokes die maar tot 5 punten kwam in 38 minuten speeltijd. Kimbrough kwam tot 21 en Blue tot 20.

Leeuwarden had veel moeite met Amsterdam maar het gebrek aan ervaring van de jonge honden uit de hoofdstad maakte uiteindelijk het verschil. Weert lijkt nu af te vallen en genoegen te moeten gaan nemen met plaats zeven. Amsterdam zal als achtste eindigen en het in de play-offs mogen opnemen tegen GasTerra Flames of ZZ Leiden.

ZZ Leiden heeft inmiddels aangegeven dat de operatie van center Hilliman succesvol is verlopen. Het zal nog wel een tijdje duren voordat die weer kan spelen. De ploeg van Van Helfteren had geen enkele moeite met Zwolle en houdt de druk op GasTerra Flames onverminderd hoog.

Aangezien er komend weekend in Almere wordt gestreden om de nationale beker is er geen competitie. Vrijdag starten EiffelTowers tegen Bergen op Zoom en later GasTerra Flames tegen Nijmegen.