Vanavond gaat het avontuur in de Europe Cup verder

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Donar mag in het Italiaanse Mestre het opnemen tegen de kampioen van Italiƫ Reyer Venezia. De wedstrijd waarover de afgelopen dagen door verschillende media al uitgebreid over is geschreven. Het is natuurlijk ook bijzonder dat een Nederlandse club zover komt in een Europees toernooi.

Braal schrijft in het Dagblad van het Noorden dat er qua team en tactisch mogelijkheden bestaan voor zijn team. De Amerikanen van Reyer Venezia zijn interessant om te zien. Vooral Daye die 209 NBA-games achter zijn naam heeft is een veel besproken speler. Die heeft wel wat in zijn mars en vanavond zullen we zien hoe Donar dat gevaar probeert in te perken.

Een sterk element van het team van Donar is de brede bank. Veel tegenstanders die Donar heeft verslagen hebben een goede starting five maar hebben een mindere bank. De Groningse formatie heeft daar een grote plus en treft nu in Reyer Venezia een opponent met een soortgelijke situatie. “Voor ons is het mooi om te zien of we ook op dit niveau kunnen acteren. We spelen nu tegen een team uit de Champions League. Wij willen graag de stap zetten richting die Champions League.”, aldus technische baas Martin de Vries.

Er zijn zeker mogelijkheden voor Donar want ondanks dat Venezia een team heeft met goede spelers hebben ze het in de Champions League niet gered. In de Europe Cup hadden ze het moeilijk tegen Novgorod dus een Donar wat strak verdedigd en geduldig is in de aanval kan een goed resultaat behalen.

“Winnen is natuurlijk het beste maar als we de schade tot tien punten kunnen beperken dan hebben we nog steeds een gunstige situatie”, aldus Martin de Vries.

Vanavond om 20.30 begint de game die via het YouTube-kanaal van de FIBA live te volgen zal zijn.