GasTerra Flames – Stepco Weert

De laatste ontmoeting tussen GasTerra Flames en Stepco Weert dit seizoen. Ruim 4.000 mensen zijn afgekomen. Voor de bezoekers is er eigenlijk weinig nog te winnen behalve sportieve eer. Dat geldt natuurlijk ook voor GasTerra Flames maar hier staat een goede notering op de ranglijst ook op het spel.

Recentelijk speelden de ploegen ook in Martiniplaza tegen elkaar maar toen in het kader van de NBB Beker. Na afloop veel teleurstelling want de bekerwinnaar van 2011 ligt uit het toernooi.

De druk van de NBB Beker is van de ketel en nu laat GasTerra Flames weer zien dat die enkele nederlaag in Weert een vervelend incident met behoorlijke consequenties is geweest.

Dat GasTerra Flames uit dat toernooi is gewipt verbaasd veel mensen. Zeker de bezoekers van deze wedstrijd. Tot aan de rust is er een klein gaatje veroorzaakt dat GasTerra Flames iets meer als ploeg speelt dan de tegenstander.

Maar na rust zullen veel toeschouwers met gefronste wenkbrauwen naar de wedstrijd hebben gekeken. Na twee minuten schiet Jim Meil al in een time-out. GasTerra Flames laat twee minuten lang een run zien van fast-breaks met alleen maar 2 tegen 2 of nog minder verdedigers situaties.

De trend is gezet en GasTerra Flames loopt over zijn tegenstander heen en in het derde kwart loopt het verschil op naar dertig punten, 70-40. Na het begin van het laatste kwart mogen de vaste krachten zoals Bell en Dourisseau gaan zitten. Hun klus zit er op en de jonge spelers als De Roos en Van Schaik mogen ruim zeven minuten spelen.

Stepco Weert krijgt zijn schutters niet in de wedstrijd. De meest productieve spelers zijn de lange mannen Van Kempen, Coleman en Minter. De veel scorende Fletcher en Haman komen amper voor in wat hun coach een ass-kicking game noemt.

Ass-kicking game, zij domineerden de wedstrijd en dat is alles wat ik er over kwijt wil, is het enige commentaar van Jim Meil.

Hakim Salem is positief over zijn team. Het team heeft zich van zijn best kant laten zien en dat mocht ook wel na de wedstrijd tegen Rotterdam. Dit was het enige antwoord wat ze konden geven.

Nu is het vijf weken wachten voor de fans van GasTerra Flames voor ze hun mannen weer aan het werk zien. In de komende weken wachten Leiden, Den Bosch en Nijmegen in het gevecht om de bovenste plaatsen.