Akasvayu Girona – Hanzevast Capitals (Uleb Cup)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Een week na de oorwassing in eigen huis tegen Galatasaray gebeurt hetzelfde op vreemde bodem. De uitwedstrijd tegen het sterke Akasvayu Girona is ook met 33 punten verschil verloren gegaan.

Tegen het Turkse team deed de ploeg van Claros de eerste acht minuten nog mee. Tegen de Spanjaarden lukt er niets vanaf het begin van de wedstrijd. Acht minuten speeltijd en het is al 30-7 voor Girona.

Winnen van Girona is al een hele moeilijke opdracht maar als je daar nog eens bij optelt dat de Groningse selectie verre van compleet is. Morales en Englicky zijn geblesseerd achtergebleven in Nederland en de nieuwe center Kitwana Rhymer is pas bij de komende competitiewedstrijd speelgerechtigd.

Coach Claros zegt hierover : we missen drie spelers en de rest niet hard genoeg kan vechten dan is het onmogelijk om te winnen.

Guido Grunheid is geen echte center en zo speelt de formatie zonder een echte vijf. De tegenstander heeft met Marc Gasol een goede center in huis. Het is de kleine broer van NBA-ster Pau Gasol. Samen met zijn broer opgeleid bij Barcelona maar uit onvrede verhuist naar Girona.

Daarnaast speelt de grote broer van Greg Stevenson bij Girona. Jarod Stevenson is dit seizoen nieuw bij de ploeg want vorig seizoen kwam hij nog uit voor Unics Kazan. Stevenson eindigt de wedstrijd tegen Groningen als topscorer van zijn team met 14 punten.

Na die eerste acht minuten wordt het gat alleen maar groter. Waar Groningen zelfs de simpele ballen mist schiet Girona vijf driepunters op rij binnen. Halverwege de wedstrijd is het 50-24 en is de strijd verloren.

Het gat van dertig punten blijft in de tweede helft tot aan het eind op het bord staan. De ploeg van Claros loopt niet meer in. Doordat de Spanjaarden wat gas terugnemen blijft het verschil rond die dertig punten schommelen. Uiteindelijk gaat de 96-63 overwinning de boeken in voor Akasvayu Girona.

De gasten winnen dankzij een heel hoog schotpercentage van 75% tweepunters en combineer dit met het hoge aantal assists dan zie je dat Girona een zeer goed aanvallend teamspel heeft. Een team offense waar Hanzevast Capitals geen enkel antwoord op heeft. Opmerkelijke trend bij Hanzevast Capitals is dat ze helemaal top of flop zijn. Vanavond duidelijk flop want Alton Mason komt tot een enkel puntje uit een vrije worp.

Stabiele factor in de ploeg is Guido Grunheid en steeds vaker bijgestaan door Kevin Melson. Rogier Jansen doet het tegen Girona zeker niet onverdienstelijk. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Hemofarm op de agenda.