Hanzevast Capitals – MyGuide Amsterdam

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Dinsdag een grote nederlaag in de Uleb Cup. Tijdens die wedstrijd lukte niets en was het na acht minuten al voorbij. Daarnaast nog eens ruim 200 stoeltjes vernielt door de Turkse aanhang.

Vanavond toont Hanzevast Capitals een compleet ander gezicht. Het team toont aan alles wat dinsdag mislukte toch te kunnen. Een voorbeeld zijn de vrije worpen. Een laag percentage dinsdag en vanavond alleen 90% vanachter de lijn.

Voor de driepunters geldt hetzelfde en in totaal vallen er 14 bommen tegenover maar twee voor MyGuide Amsterdam.

Het zijn cijfers die de wedstrijd goed kunnen beschrijven want Groningen is hot en loopt vanaf het startschot over MyGuide Amsterdam heen. De gasten hebben totaal geen antwoord op de press. Zo eindigt dus de eerste periode al met 14-29.

Het breekpunt van de wedstrijd ligt op zeven minuten in het tweede kwart. Zdravkovic heeft de eerste twee vrije worpen voor de technische fout van de bank al binnen geschoten. Jerom Roberts windt zich er over op en krijgt ook een technische. Tot overmaat van ramp kan Shivek zijn woede ook niet beheersen en krijgt hij zijn tweede technische fout. Vanaf de tribune ziet hij Zdravkovic de overige vier vrije worpen ook benutten en is het 51-28.

Jovan Zdravkovic moest vanavond wat extras brengen voor het team. Niemand weet wat hij kan. Ik heb hem gevraagd vanavond dat te tonen voor zijn teamgenoten., vertelt Claros. De wedstrijd tegen Galatasaray was de eerste waarin hij wat van zijn kwaliteit heeft laten zien. Vanavond is hij een van de topscorers van het team.

Na deze serie van technische fouten kunnen de boeken dicht. Het verschil loopt nog op richting de 28 punten. In de tweede helft wordt het grootste verschil gehaald van 32 punten maar doordat Hanzevast Capitals minder trefzeker wordt en MyGuide Amsterdam daardoor een beetje terug kan komen daalt het naar 18 puntjes.

Jerom Roberts toont dan zijn scorende kracht en eindigt de wedstrijd met 24 punten als topscorer. Hij wordt redelijk bijgestaan in de aanval door Teddy Gipson en in mindere mate Van Paassen. Tamient Trent en Wessels blijven onzichtbaar vanavond. De ploeg van Shivek mag zich wel winnaar noemen van de reboundcompetitie want die werd met 39-20 duidelijk gewonnen.

Normaal gesproken pakken zij 44.5 rebounds per game dus daar zitten ze vandaag toch nog onder. Die rebounds baren me vanavond geen zorgen want zij hebben wel 30 turnovers., analyseert Pep Claros.

Arik Shivek was niet aanwezig bij de persconferentie en verbood zijn assistent-coach Joe Spinks om te gaan. De Groninger coach wilde nog even stilstaan bij Guido Grunheid. De Duitser zou van de dokter eigenlijk niet mogen spelen omdat hij ziek is. Guido heeft aangegeven wel te willen spelen en in bijzijn van de gehele spelersgroep heeft Claros hem gevraagd te spelen want het team heeft hem nodig. Hij kan onmogelijk nu ziek zijn. Na de wedstrijd mag hij weer ziek zijn. In zijn spel is het niet te merken dat Grunheid niet fit is want met 20 punten is hij de topscorer van zijn ploeg.