Akrides – Zoebas

Evenals in de openingswedstrijd van het seizoen hebben de heren basketballers van VBC F1 Software Akrides het niet gemakkelijk gehad. In de eerste wedstrijd in Rosmalen werd er tegen The Black Eagles na verlenging met 73-76 gewonnen. Afgelopen zaterdag in de eigen sporthal IJmuiden-Oost was Zoebas uit Zoetermeer de tegenstander. Er hoefde dan geen verlenging aan te pas te komen, maar de zege kwam allerminst aanwaaien. De formatie van coach Kees Amama stelde pas in de tweede helft orde op zaken en won uiteindelijk met 63-59. Het was de topscorer van het eerste wedstrijd Richard Foekens die als eerste op het wedstrijdformulier een score liet aantekenen. Dat mocht trouwens vaker gebeuren, want Foekens was vanaf het begin ontketend en alles lijkt erop dat hij zich als vaste waarde gaat manifesteren. Hulp kreeg hij in dat eerste kwart van andere starters Wido Haver en Bram Heres. Het team uit Velsen had het ook verdedigend op de rails, hetgeen onder andere bleek uit de zeven intercepties in het eerste kwart.In het tweede kwart kwam Zoebas op gang. Het viel de basket aan en scoorde veelvuldig. Ook als de bal naar buiten ging was het trefzeker getuige de twee op twee driepunters die door de ring vielen. Akrides probeerde het ook vanuit driepuntsland in het tweede kwart, maar alle acht pogingen verzuimden goed te vallen. Zoebas had de leiding genomen en leidde met rust met 22-28. Akrides begon furieus aan de tweede helft. Frank de Pagter kwam binnen de lijnen en deed gelijk een aantal nuttige dingen. Hij scoorde zes punten in het derde kwart, pakte zowel aanvallend als verdedigend rebounds, verdedigde fanatiek en gaf beslissende passes. Hopelijk gaat het team uit Velsen dit seizoen en nog vele seizoenen daarna van hem genieten, hij is immers nog jong. Richard Foekens miste veelvuldig driepuntspogingen , maar had aan het einde van het derde kwart een hele belangrijke driepunter. Volledig uit balans liet hij echter toch het netje schroeien en bracht zo de stand op gelijke hoogte, te weten 41-41. Deze mentale tik voor Zoebas en uitermate positieve stimulans voor Akrides gaf het thuisspelende team duidelijk veel zelfvertrouwen. In het laatste kwart waren het nieuwkomers Paul Wessels en Bram Heres, die hun verantwoordelijkheid namen. Paul Wessels toonde, dat hij een erg talentvolle pointguard is met scorend vermogen, ook als het er echt om gaat. Bram Heres liet als lange man zien een extra wapen te hebben met een driepuntsschot. Hij liet in het vierde kwart er twee goed vallen. Het was Richard Foekens, die vlak voor het einde het duel op slot deed door zijn tweede vrije worp te verzilveren. De tweede triomf van het seizoen was binnen voor het team van coach Kees Amama. Komende vrijdag staat voor VBC F1 Software Akrides de eerste derby op het programma in de landelijke eerste divisie. Om 21.00 uur speelt het dan in Hoofddorp in sporthal Het Spectrum tegen BV Hoofddorp. Uitslag VBC F1 Software Akrides – Zoebas 63-59 (14-11, 22-28, 41-41)