Aris Leeuwarden – GasTerra Flames

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Ivica Skelin sprak afgelopen donderdag na afloop van de game tegen Zwolle al over de wedstrijd in Friesland. “Het is voor hun de game van het seizoen. Zij willen gewoon altijd van ons winnen thuis”.

Coach van Aris, Ed Molthoff, had al het dubieuze record verbroken van de langste serie van verliezen dus een winst zou prettig zijn.

Maar GasTerra Flames speelt de eerste helft een prima pot en heeft weinig moeite met de gastheren. Voornamelijk Wright is lekker op dreef en scoort gemakkelijk. Ondanks dat het vrij soepel loopt mede ook doordat Aris heel slechte vrije worpen schiet is het niet alleen maar hosanna. In het tweede kwart blijft de voet van Koenis haken achter die van zijn teamgenoot Van der Ark en ligt vervolgens kermend op de grond met pijn. Door zijn enkel gegaan en het is afwachten hoe lang het herstel zal duren.

Skelin mist daardoor de rotatie op de center positie en alleen Bekkering blijft dus over.

Bij een ruststand van 37-53 is er nog geen vuiltje aan de lucht. Na de onderbreking wordt het zelfs 19 punten verschil. Dexter Hope begint met jagen en motiveert zodanig zijn teamgenoten dat het verschil terug loopt. Er zijn al acht punten ingelopen met nog 2 minuten te spelen.

Het laatste kwart begint met een stand van 58-67 en dat is te overbruggen. Bekkering is inmiddels in foutenlast gekomen en dat maakt rotatie nog problematischer voor Ivica Skelin. Een serie turnovers brengt Aris in de flow. Healy maakt vervolgens 9 uit 10 vrije worpen en brengt de ploegen zelfs op gelijke hoogte.

Een “supporter” van GasTerra Flames wil vervolgens de scheidsrechter te lijf gaan en wordt terecht uit de zaal verwijderd door de beveiliging. Dit soort mensen horen niet thuis in het basketbal en het is te hopen dat deze persoon de toegang tot Martiniplaza ook wordt ontzegt.

In het Kalverdijkje is nu met nog een paar minuten te gaan de sfeer ontstaan dat er iets kan gaan gebeuren. Een technische fout voor Slagter leidt tot de eerste voorsprong in de game voor Aris.

Twee punten voorsprong en Tjoe de Paula kan de game beslissen vanaf de vrije worplijn. Hij mist tweemaal en nu is er dus nog een enkele laatste aanval voor GasTerra Flames. Opdracht van Skelin was heel eenvoudig. “Een pass en dan man-tegen-man”. De pass van Wright glipt door de handen van Robinson en valt op zijn voet.

De wedstrijd is voorbij en de winning streak van 13 games ook. Evenals de losing streak van 11 games voor Aris.

“Zij kwamen door de blessure en fouten in de problemen met de rotatie. Dexter Hope zette ons op het goede spoor door te gaan jagen in de defense. Ik vertelde hem na afloop ook dat hij de wedstrijd voor ons heeft gewonnen”, aldus de winnende coach Molthoff.

Voor GasTerra Flames is het een goede zaak om even een break te hebben en op adem te komen.