GasTerra Flames – Rotterdam Basketball

De eerste thuiswedstrijd van 2014 voor GasTerra Flames wordt ingeleid met een toespraak vanuit het bestuur van de club. Opvallende zaken uit de toespraak zijn dat er gesprekken gaande zijn voor de aanvulling van het bestuur. Er een nieuwe stichting opgericht gaat worden ter ondersteuning van sportprojecten met de naam Donar-fonds. Last but not least de bekendmaking dat de eerste interland van het heren mannenteam in de zomer in Martiniplaza gespeeld zal gaan worden.

Zo zal Jessey Voorn vanavond ook weer te bewonderen zijn in Martiniplaza maar neemt Koenis plaats op de bank. Zo zal de topscorer, La’Shard Anderson, van de DBL ook vanaf de zijlijn moeten toekijken.

Voorn maakt zijn eerste minuten van dit seizoen bij aanvang van kwart twee. GasTerra Flames leidt dan met 20-13 tegen Rotterdam. Jessey laat even zien dat die het basketballen toch nog niet is verleerd. Steal, zes punten en nog eens een hele mooie assist zijn mooie statistieken voor nog geen vijf minuten spelen.

GasTerra Flames heeft nog steed wel enigszins moeite met de tegenstander. De aanvallen lopen niet soepel en de tegenstander knokt. Dalgliesh graait drie aanvallende rebounds bij elkaar en Otten is lekker op dreef met schieten. Zo blijven de teams tot halverwege kwart twee dicht bij elkaar.

Maar in de laatste minuten voor rust slaat GasTerra Flames een gaatje en met 19 punten verschil gaan de ploegen rusten. Na de rust gaat GasTerra Flames rustig verder en wordt het een groot verschil.

De ploeg van Ferry Steenmetz is qua rotatie smal en hij moet dus Echols laten staan ook als die al vroeg in de game drie fouten heeft. Twee minuten na de lange break mag Echols definitief plaats nemen op de bank. Vijf fouten en einde wedstrijd voor hem met maar vier punten.

Het verzet is dan wel gebroken bij Rotterdam en GasTerra Flames stoot door naar 62-31 bij begin vierde kwart. De laatste tien minuten zijn dan om keizers baard maar Yannick van der Ark wil zich nog even laten zien.

De man is lekker op dreef in dat laatst kwart waar Rotterdam niet echt meer iets kan laten zien. Otten brengt zijn totaal op 14 punten maar het is niet genoeg voor een ruime nederlaag.

Ferry Steenmetz is na afloop heel helder in zijn mening. “Groningen speelde goed, wij niet. Van onze ‘young kids’ weet je dat ze eens een moment van gebrek aan discipline hebben. Dat was dus vanavond daar gaan we dan morgen over praten”.

Quentin Pryor hinkt door kramp van het veld een paar minuten voor het eind. “Ik heb hem te lang laten spelen en ik hoop dat ik niet wordt ‘bestraft’ hiervoor later. “, aldus Skelin.

“Ik ben niet tevreden over de intensiteit en we begonnen ook erg gemakzuchtig aan de game nadat we wisten dat Anderson niet mee zou spelen. Rotterdam is een betere ploeg dan dat je op basis van de ranglijst zou kunnen denken. “, vindt Ivica Skelin.