BasketBalNieuws.nl in Madrid

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

BasketBalNieuws.nl is gisteren aangekomen in de Spaanse hoofdstad Madrid. Reden voor het bezoek is de EuroLeague Final Four. Editie 2008 kent de volgende deelnemers: Tau Ceramica Vittoria, CSKA Moskou, Maccabi Tel Aviv en Montepaschi Siena. Grote favoriet voor de titel is CSKA Moskou. Halen ze de finale dan is dat nummer drie op rij. Vorig jaar verloren ze nipt van Panathinaikos maar in 2006 versloegen ze Maccabi Tel Aviv.

Voor de ploeg uit Israel is het al de vijfde final four op rij. In 2004 en 2005 wonnen ze het toernooi en in 2006 verloren ze de finale.
Tau Ceramica Vittoria uit Spanje doet ook al voor de vierde maal op rij mee aan de Final Four en is zeker ook een kanshebber. Hun eerste wedstrijd is tegen CSKA Moskou en dus zullen ze direct hun titelaspiraties waar moeten maken. De echte outsider is Montepaschi Siena en ze doen het goed in de Italiaanse competitie. Het is jaren geleden dat een Italiaans team mee heeft gedaan aan de Final Four. Het zal een zware opgave worden om de finale te halen maar potentie is er zeker.Ksistof Lavrinovic is de echte grote man voor het Italiaanse team. Over gekomen van Unics Kazan en een echte center.Spelers die kans maken op de MVP van het toernooi zijn Smodis (CSKA) en de verwachting is dat Papadopoulos hem weer in de wacht zal gaan slepen evenals in 2006.Spelers om te volgen zijn Papaloukas, Lavrinovic, Smodis, Siskausas, Splitter, Fizer, Prigioni, Rakocevic, Terrell McIntyre en Burstein. Een mooi en indrukwekkend rijtje aan spelers.